Sonn Franken
Fotograaf: Chris van Klinken

Mijn naam is John Franken, ofwel Sonn, Ik ben geboren op 27 maart 1962 te Bergen op Zoom en maak deel uit van een gezin met vier broers en 4 zussen. De vele reisjes en uitstapjes met mijn vader maakten mij alleen nog maar nieuwsgieriger naar datgene dat voorbij de horizon lag. Deze voorliefde voor reizen en de onbekende plaatsen te bezoeken heb ik nog steeds. Als 7e uit een gezin van 8 werd ik op de lagere school ‘gescoord’ op Gymnasium niveau. Dat werd dus mijn middelbare opleiding, op het R.K Gymnasium Juvenaat H.Hart te Bergen op Zoom. De daarbij behorende portie van proza en poëzie in diverse talen en behoorlijke aantallen heb ik altijd als een genot ervaren. Als organisatie consultant behoort luisteren en schrijven tot mijn vakgebied. Daarnaast mocht ik ook menig artikel schrijven voor weekkranten. Na allerlei korte stukjes heb ik uiteindelijk de stap gezet die mijn nieuwsgierigheid naar andere oorden combineert met mijn drang om verhalen en fantasie vast te leggen. Dat heeft geleidt tot de publicatie van verschillende proza en poëzie stukken, maar ook heb ik een aantal organisatorische vraagstukken vastgelegd in de vorm van een management boek.

 

Mijn ervaringen met de gangbare media deden mij constateren dat er steeds minder belangstelling en ruimte is voor het nieuws van alledag direct om ons heen; dus in onze eigen stad en de directe regio. Bergen op Zoom en West Brabant bruisen van de evenementen, de activiteiten en de creatieve mensen, bedrijven en organisaties. Middels deze site kan ik mijn liefde voor het schrijven combineren met mijn drang tot het in beeld van brengen van onze eigen directe omgeving. Sonninbeeld biedt mij tevens de kans om mijn eigen persoonlijke beslommeringen en bezigheden te delen met mijn omgeving. Tevens kan ik mijn passie fotografie tonen.

 

Ik hoop dat eenieder plezier mag beleven aan dit gedeelte van mijn site.

 

 

 

De eerste stappen zijn gezet

Ineens was daar een telefoontje waar ik helemaal niet op zat te wachten: ‘Sonn, ik heb slecht nieuws. Wij stoppen met Uitgeverij Boekenindustrie.’ Even was het stil aan de telefoon, ik hoorde slechts een zware zucht.

Bijna 14 jaar werkzaam bij Bravis, net niet

 

Ik had het genoegen om als zanger in de coverband “Van Berge” de nummers van een aantal van mijn favoriete Nederlandse bands te spelen: Blöf, Within Temptation, Golden Earring en Kane.

In het kader van meer bewegen en gezien het goede weer besloot ik weer eens een wandeling te doen.

2024 betekent een nieuw begin

 

Maar iedereen kan toch werken?’

2022 was een bewogen jaar.

Kerstbrief aan m’n vader