Deze week was er weer een om in te lijsten

Nieuw project in samenwerking met fotograaf Ki Tan

KiTan is een professional die zijn kennis deelt in de vorm van workshops, cursussen, tutorials en nog veel meer. Middels mijn broer Henk Franken ben ik aanraking gekomen met het werk van Ki Tan en werd direct verliefd op zijn geweldige fotografie. Via Facebook nam Ki Tan kennis van mijn werk als schrijver en hij was gecharmeerd van mijn poëzie. Op een donderdag in oktober ontmoetten we elkaar in zijn studio te Tilburg; de vonk sprong over.

De kunstdegens worden gekruist:

  • Teksten / poëzie van Sonn worden gecombineerd met de fotografie van Ki Tan.
  • Het resultaat zal in een boek worden vastgelegd
  • Aan de hand van het boek zullen diverse exposities worden georganiseerd

Kilynn Tan, ofwel Ki, is een zeer veelzijdig mens en de grondlegger van de C(lick) C(lick) C(community).

Ki is geboren in Jakarta, maar opgegroeid in Nederland. Zijn vader had gestudeerd in USA als architect, maar hij hield zich vooral bezig met schilderen en fotograferen. En juist dat fotograferen zit ook in de genen van Ki, net als zijn liefde voor muziek. 

Op 12-jarige leeftijd kreeg Ki zijn eerste spiegelreflex camera van zijn vader en de liefde voor fotograferen is nooit meer weg geweest. Hoewel hij in eerste instantie voor zijn Indonesische vrienden in Indonesië fotografeerde, vielen zijn prachtige en onderscheidende foto’s ook in Nederland op. 

In 2013 vroeg Jan van Buuren aan Ki om mee te doen aan “De grote Paul”. Deze prijs is sinds 2002 een toonaangevende onderscheiding in de Nederlandse fotografie. Sinds 2002 wordt de Grote Paul jaarlijks uitgereikt aan die fotograaf die volgens eigen vakgenoten de beste topfotograaf van dat jaar is. De prijs is een waardering voor haar hele oeuvre. In 2016 was Ki Tan de winnaar van deze prestigieuze award.  Deze mijlpaal bracht Ki in contact met veel grootheden in de fotografie. Alle informatie is terug te vinden op www.ccc.fotounie.nl een mooi rustpunt om al zijn prachtige foto’s tot je te nemen en je kennis te verruimen. 

Net als ik heeft ook Ki een vader gehad die creatieve genen heeft doorgegeven. Daarnaast deelt Ki ook mijn passie voor muziek. Zijn collectie gitaren doet je naar adem snakken. Tot mijn grote verbazing bleek hij ook een “Jarock” in zijn collectie te hebben. Mijn allereerste elektrische gitaar was ook van dit merk. 

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heel mooi project; vooral gedragen door passie.

Oorlogsboek gaat internationaal - In de schaduw van de waarheid

Yessssss, de proefdruk is binnen: de Amerikaans-Engelse editie. Op de foto samen met de Duitse editie en het originele Nederlandse boek.

Zo gaat het verhaal van ons Pa dus de hele wereld over. Er zijn al 15 bestellingen vanuit de USA, en zodra ik mijn bestelde exemplaren binnen heb, stuur ik er een naar Bernie Westerveld in de USA, naar Mr. Chris Cincio in Ontario Canada als Luitenant-Kolonel van het Lincoln & Welland Regiment (Het regiment dat Bergen op Zoom heeft bevrijd op het eind van WO II) en naar mijn vrienden in de UK.

Uitgeverij Boekenindustrie, superrrrrbedankt voor de geweldige ondersteuning 😉