Mistig, koud en grijs weekend in december 2022

Hallo allemaal.

 

Mijn naam is Bastin van Elzakkers en ben geboren te Bergen op Zoom op 8 september 1964. 

 

 

            Foto: Sylvia van Elzakkers

 

Zoals iedereen moest ook ik aan het verplicht naar school gaan geloven, na het kleuteren en de St. Josefschool op ’t Fort mocht ik naar scholengemeenschap de Lage Meren, alwaar ik het Timmermans vak heb geleerd. In 1979 met een diploma op zak werkte ik drie dagen in de bouw en ging ik nog twee dagen naar school per week om extra getuigschriften te halen om allrounder te zijn in het dat vak. Sinds 2008 ben ik werkzaam op de Politieacademie in Ossendrecht, daar ik met plezier aan het werk ben. 

De weekenden van mijn jonge jaren waren in het teken van voetbal en muziek. Waar de muziek nu nog wel een van mijn hobby's is, alleen niet qua maken actief meer maar meer het ouderwetse vinyl dat ik graag beluister met een puzzelboekje in de luie stoel. Ook de fotocamera trok in mijn jonge jaren wel zijn aandacht, en mocht ik regelmatig wel eens een foto van mijn vader en moeder maken. In de jaren zeventig heb ik dan ook wel wat meegekregen van fotografie daar mijn vader in zijn eigen doka de foto's ontwikkelde en ik daar bij mocht zijn. Nu later dat de fotografie meer digitaal is geworden heeft het toch meer mijn aandacht getrokken, en is het meer een uit de hand gelopen hobby aan het worden.

In 2006 kocht ik zelf mijn eerste spiegelreflex camera en ben gaan pionieren hoe ik hiermee mooie en of leuke plaatjes kon maken. Met een oldtimer rit plat op je buik in de Kerkstraat om de prachtige bolides goed op de plaat te zetten, ben ik zo met Sonn Franken in gesprek geraakt. Sonn en ik kenden elkaar al van de wijk waar we vroeger in woonden. Zo ongeveer een vijf jaar geleden kwam Sonn met de vraag of ik hem zou kunnen ondersteunen bij BoZinBeeld waar hij het steeds drukker mee kreeg. Daar ik het zelf nog veel te druk met mijn hobby muziek te maken met Looporkest de Leutige Krabben kon ik hem nog niet helpen. Maar sinds februari 2017 dat ik gestopt ben met muziek maken en Sonn dit heeft vernomen. Ben ik met Sonn in gesprek gegaan, daar ik dan per 1 april 2017 met veel plezier deel uit maak van de redactie van BoZinBeeld.

 

 

 

Bastin van Elzakkers

Subcategorieën