Het Bergs Cultuurfestival kende in 2017 en 2018 twee zeer succesvolle, drukbezochte edities.

Onder auspiciën van het Schrijversgilde der lage landen, in samenwerking met de familie Nuyten van theater Den Enghel, ziet op zaterdag 14 oktober 2023 een nieuw evenement  het levenslicht. Kunstenaars van verschillende disciplines zoeken elkaar op om het publiek gratis te laten genieten van een divers aanbod. Momenteel hebben zich tien schrijvers en dertien kunstenaars als deelnemer ingeschreven, aangevuld met enkele podiumacts. Het bijzondere van deze culturele manifestatie is dat kunstenaars elkaar versterken. 

In de spiegelzaal wordt een tentoonstelling ingericht met foto’s van de bekende fotograaf Ki Tan. Deze prachtige prenten worden verrijkt met gedichten van de Bergse schrijver/dichter Sonn Franken.

De bezoeker krijgt de gelegenheid te genieten van het aanbod en met een gids in de hand kunnen ze deelnemen aan een speurtocht langs de verschillende stands. Hiermee zijn verschillende prijzen te winnen.

De zaal is geopend vanaf 12.00 u, waarna om 13.00 u de officiële opening plaatsvindt in de grote zaal door de wethouder van Cultuur mevrouw Letty Demmers. Om 17.00 u vindt de prijsuitreiking van de speurtocht plaats. Om 18.00 u wordt het boek gepresenteerd met de foto’s en gedichten van Ki Tan en Sonn Franken.

Nu al staat vast dat Sabine Zingt en close harmony koor Voices in Harmony voor de muzikale omlijsting zullen zorgen. 

Naar verwachting zal het aanbod van kunstenaars en podiumacts de komende tijd nog groeien. De organisatie streeft ernaar eind september het definitieve programma te kunnen presenteren. Het belooft een mooi evenement te worden met een afwisselend programma.

Even terugkijken op de eerste editie in 2017: https://www.bozinbeeld.nl/4606-bergs-cultuur-festival-groot-succes

Of terugkijken op de 2e editie in 2018: https://www.bozinbeeld.nl/5283-2e-bergs-cultuur-festival

Met dank aan sponsor Rob Mion Vastgoed: https://www.robmionvastgoed.nl/