Voor het tweede jaar op rij organiseerden Frank Nuijten en Sonn Franken het Bergs Cultuur Festival.

Een ruimer aanbod dan vorig jaar van de bezichtigden materiële zorgde ervoor dat er een extra zaal ingericht was. Wethouder Patrick van der Velden die de officiële opening verrichte had lovende woorden voor de organisatie en opkomst. De diversiteit van het cultuur kon men deze dag dan ook ruimschoots aanschouwen. Onder het genot van een drankje konden de makers en schrijvers het nodige uitwisselen onder elkaar, maar ook het publiek wat geïnteresseerd was in een boek of kunst kwam tot ieders tevredenheid aan voldoende informatie.

Henk Witjes lanceerde deze dag zijn nieuwe roman “ Tomeloze verwarring ”. Henk werd in het zonnetje gezet en kreeg het eerste exemplaar van zijn roman uit handen door Pim van Bommel van de Boekenindustrie. Niet alleen bij Henk werd zijn boek gekocht, maar ook bij de diverse andere stands kocht men de lectuur. Een schilderes hoorde ik nog zeggen “dit is leuk om je zo te promoten, heb toch een opdracht voor een zandschilderij te maken”.

Aan het eind van de dag sprak Sonn Franken de aanwezigen nog even toe dat men er weer in is geslaagd een prima cultuur dag weg te zetten. O ja zou het bijna nog vergeten te melden dat Sonn Franken op het laatst nog een nieuwtje had. Dat hij samen met andere schrijvers uit de lage landen een genootschap wil oprichten, om te laten zien dat er in Nederland en België hele goede schrijvers en of dichters zijn. 

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers