Op weg naar de bouw van een nieuwe hoofdlocatie voor het Bravis ziekenhuis is een nieuwe mijlpaal bereikt: het definitief ontwerp is klaar. In ons toekomstige ziekenhuis bieden we onze goede zorg in een groene omgeving.

De nieuwbouw komt ten zuidwesten van Roosendaal te liggen, in het prachtige nog aan te leggen landschapspark De Bulkenaar. Op zaterdag 5 oktober kunt u tijdens een gratis toegankelijke infomarkt alvast kennismaken met het ontwerp van het ziekenhuis en landschapspark. Stap tussen 10.00 en 15.00 uur binnen in onze polikliniek in Roosendaal en bekijk de beelden, stel uw vragen en wandel virtueel door het landschapspark. 

In het definitief ontwerp van de nieuwbouw zijn de bestaande plannen verder uitgewerkt. De Bravis-medewerkers hebben hier nauw aan meegewerkt. De architecten hebben veel aandacht besteed aan het creëren van een helende omgeving. Het gebouw en het buitenterrein zijn zo ontworpen dat stress voor bezoekers zoveel mogelijk wordt verminderd. Het landschapspark, de Bravis-tuinen en de patio’s dragen daaraan bij. Ook bij de routes naar en in het gebouw is hier rekening mee gehouden. Het gebouw van 76.500 m2 bestaat uit vier klaverbladen met een atrium als verbindend hart. Elk blad heeft een eigen thema, kleurstelling en illustraties, zodat de bezoekers zich goed kunnen oriënteren. 

Duurzaam

In elk onderdeel van het definitief ontwerp van het ziekenhuis is aandacht voor duurzaamheid. Zowel in het gebouw als op het buitenterrein worden duurzame materialen gebruikt. Het ziekenhuis wordt volledig gasloos. De verwarming en koeling worden geregeld met Warmte Koude Opslag en warmtepompen. De daken van het ziekenhuis en de parkeergarage worden maximaal voorzien van zonnepanelen, zodat we zoveel mogelijk in onze eigen energiebehoefte kunnen voorzien. Wat betreft de uitstoot van CO2 wordt volgens berekeningen een afname van 83% gehaald ten opzichte van de uitstoot in de huidige twee gebouwen. 

Landschapspark

Een klein jaar geleden presenteerden Bravis en de gemeente Roosendaal de ontwikkelingen van het ziekenhuis en het landschapspark in een paviljoen aan de Tolbergvijver. Bezoekers konden hun mening geven over vier thema’s in het landschapspark: sport, voorzieningen, beheer en natuur, ideeën en bewonersinitiatieven. Deze input is meegenomen in de verdere plannen die de gemeente Roosendaal op 5 oktober in het Bravis ziekenhuis presenteert. 

Infomarkt

Maak zaterdag 5 oktober kennis met het definitief ontwerp van ons ziekenhuis en het landschapspark. Van 10.00 tot 15.00 uur kunt u vrij binnenlopen in de polikliniek aan de Boerhaavelaan in Roosendaal. De presentatie is verdeeld over zes thema’s: inleiding, toegankelijkheid, een groene omgeving, duurzaamheid, interieur en het landschapspark. Elk thema wordt toegelicht met mooie beelden en uitleg. Natuurlijk kunt u ook uw vragen stellen aan de deskundigen. Daarnaast kunt u met een VR-bril door het landschapspark en via een animatiefilm door het toekomstige ziekenhuis ‘wandelen’. We zien u graag op 5 oktober.