Het volledig programma en blokkenschema

 

Jarig festival PopMonument presenteert volledig programma en blokkenschema

 

Op zaterdag 14 september komen ook o.a. Prins S. en de Geit, Personal Trainer, Elephant, Nusantara Beat en De Toegift naar Bergen op Zoom

PopMonument viert feest! Op zaterdag 14 september organiseert het festival de 10e editie in de mooiste monumenten van Bergen op Zoom. Ga op ontdekkingsreis en laat je verrassen door bijzondere verhalen, acts, kunst, erfgoed en popmuziek op onverwachte en unieke historische locaties. Vandaag is het volledige programma en blokkenschema bekendgemaakt.

 

 

•Op het muziekprogramma zijn Prins S. en de Geit en Personal Trainer de grote namen. Beide acts spelen, in hun eigen stijl, alle grote festivals in Nederland plat. Het dak gaat er dus gegarandeerd af in poppodium Gebouw-T. Zeeuwse band De   Toegift brak vorig jaar door met een geprezen debuutalbum. Inmiddels is er nieuw werk en laten ze bezoekers kennismaken met hun nieuwe show als opener van het festival in Theater De Maagd. J. Bernardt, het zijproject van Vlaamse rockband   Balthazar, zal een drukbezochte en een eclectische set op de kleine binnenplaats van het Markiezenhof spelen. Dat geldt ook voor Nusantara Beat, de groep muzikanten die zich verbonden voelen met hun Indonesische roots. Belgische   band  Amatorski is, in navolging van Aafke Romeijn (2022) en Luka (2023) dit jaar de artist in residence van PopMonument. Ze brachten dit jaar na een lange periode van stilte album ‘Curves and Bends, Things Veer’ uit. Verder komen   ook  Elephant, Bongloard, Cloudsurfers, Library Card, SUBFICTION en Verdampt naar Bergen op Zoom.

 

•Het kunstprogramma omvat deze editie: Gevangenpoort experience ‘Camisole' door Ward Warmoeskerken en Ramses3000, audio wandeling 'Van Het Padje Af: De moord in de Lievevrouwestraat' door Stadsgidsen Bergen op Zoom   en Analog Coincidences, de 10 jaar PopMonument foto-expositie in het Markiezenhof en kunstwerken geïnspireerd door de monumenten en muziek door jonge kunstenaars in spe onder begeleiding van Iwaz.

 

 

Een avondvullend programma aan muziek, monumenten en kunst

Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar via de website van PopMonument ( www.popmonument.nl ). Een regulier festivalticket kost 37,50 euro. Voor jongeren t/m 27 jaar oud zijn een gelimiteerd aantal goedkopere tickets à 30,00 euro verkrijgbaar. Met een ticket krijgen bezoekers toegang tot alle monumenten, muziek en kunst. Alle optredens vinden plaats in de mooiste monumenten van de stad, waaronder in stadspaleis Markiezenhof, de Gevangenpoort, Provoosthuis, Gebouw-T en Theater De Maagd. Een nieuwe locatie dit jaar is de vrijmetselaarsloge L’Inséparable. De 10e editie van PopMonument Bergen op Zoom is op zaterdag 14 september, begint om 19.30 uur en duurt tot 02.00 uur.

PopMonument wordt mede mogelijk gemaakt door: gemeente Bergen op Zoom, Poppodium Gebouw-T, Theater De Maagd, Markiezenhof, Open Monumentendag, Stadsgidsen Bergen op Zoom, Mastboom Brosens, Music Hub Brabant, Lyfter, Hotel Zeezicht, Soundz en alle deelnemende locaties, artiesten en organisaties.