Donderdag 3 oktober van 19:00u tot 21:00u

 

Bravis houdt op 3 oktober een informatieavond over cognitie en MS

Het Bravis ziekenhuis houdt op donderdag 3 oktober een informatieavond over cognitie bij Multiple Sclerose (MS). De informatieavond is van 19.00 tot 21.00 uur in de aula van het Bravis ziekenhuis in Roosendaal (route 149). De avond is bedoeld voor mensen met MS. Ook hun familieleden en vrienden zijn van harte welkom. De zaal is vanaf 18.30 uur open en is rolstoeltoegankelijk. De toegang is gratis.

Deze informatieavond is een initiatief van MS Vereniging Nederland (Brabant West) en de MS-verpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis. Een neuroloog, GZ-psycholoog en een ergotherapeut van het Bravis ziekenhuis zijn de sprekers van de avond.

 

Invloed van MS op cognitie

Bij MS valt het lichaam de eigen zenuwen aan, waardoor de beschermlaag van de zenuw wordt beschadigd. Hierdoor worden de signalen vanuit de hersenen minder goed doorgegeven. Naast allerlei lichamelijke problemen hebben veel mensen met MS ook cognitieve problemen. Meer dan de helft heeft hier last van. Ze vinden het moeilijk om zaken te onthouden, zich te concentreren en hebben problemen met plannen en organiseren. Cognitieve problemen hebben ook te maken psychische klachten. Dit kan leiden tot depressie, angst en stress. Deze gevolgen van MS komen minder vaak aan bod. Het doel van deze informatieavond is om dit onderwerp vanuit verschillende kanten te bekijken.

 

Programma

• Uitleg MS en cognitie door de neuroloog

• Uitleg door GZ-psycholoog

•       Aan de slag met cognitie door de ergotherapeut

 

Informatie en aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk. Dit kan tot uiterlijk 23 september bij:

Patiënten Service Bureau, locatie Roosendaal

•         persoonlijk op route 94

•         telefonisch: 088- 70 68 576

•         e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

•         via het aanmeldformulier op www.bravisziekenhuis.nl/agenda  of scan QR code

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij het Patiënten Service Bureau, locatie Roosendaal