Spijker jasjes, speldjes, vossenstaarten en rokende uitlaatjes van 2 takt

Nozems on Tour door het Zeeuwse landschap.

 

Spijker jasjes, speldjes, vossenstaarten en rokende uitlaatjes van 2 takt. Zondag morgen om 10:00 uur verzamelen bij Prins Heerlijk op de Grote Markt te Bergen op Zoom. Wie een brommer had mocht aansluiten voor een rit van 85 kilometer door het Zeeuwse landschap. Een 20 á 25 brommers reden mee om de nostalgie te waarborgen uit de jaren 60, 70 en 80.

Wie kent ze niet de Tomos of Puch met hoog stuur, of de Kreidler en Zundapp voor de stoerdere jongens uit die tijd. De een mooi gerestaureerd en helemaal opgepoetst, de ander is gewoon patina. Maar de leden van de Nozems hebben allemaal iets gemeen, de liefde voor het vehikel en samen toeren. Om 11:00 uur nam Toine van Steenpaal het woord, die ook de rit afgelopen week al had voor verkend. Vandaag een ritje richting Wemeldinge waaronder ook Yerseke en andere leuke plaatsjes worden aangedaan. 

Een bezemwagen reed achter de stoet aan, omdat je nooit kan weten wat er op kan doen met deze nostalgische tweewielers. Bij vertrek was er toch al eentje die wat extra lucht in een band bij moest pompen. Rond de klok van 16:00 uur worden ze weer terug verwacht bij Prins Heerlijk, en sluiten de dag weer gezamenlijk af.

Volgende week zaterdag 17 augustus zijn de brommer vrienden te vinden bij Rockinwouw. Een evenement in Wouw waar je alles van die nostalgische jaren kan vinden.

 

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers