Meedoen biedt kansen voor de toekomst

 

Meedoen met Kijk Binnen Bij Bedrijven biedt kansen voor de toekomst

Bergen op Zoom, 28 september 2023 – Werkgevers, scholieren, studenten en mensen die op zoek zijn naar (vrijwilligers)werk hebben elkaar hard nodig. Daarom is het goed dat zij elkaar leren kennen tijdens Kijk Binnen Bij Bedrijven, in de week van 9 t/m 13 oktober. Dan zetten ruim 150 bedrijven en organisaties hun deuren open om te laten zien wat ze in huis hebben. Bezoekers van eerdere edities zeggen het dé manier te vinden om een nieuwe leer-, werk- of stageplek te vinden. En een goed beeld van hun toekomstige werkplek te krijgen. Dit jaar is er een enorm divers aanbod, dus kansen genoeg. 

 

Aanmelden is makkelijk

Op de website www.kijkbinnenbijbedrijven.nl staan alle deelnemende bedrijven en organisaties met hun aanbod en meer informatie over de werkzaamheden. Is een bezoeker geïnteresseerd dan kan deze zich aanmelden. Inschrijven kan bij meerdere bedrijven, zolang het maar in de agenda past. Het bedrijf neemt dan persoonlijk contact op voor een afspraak. 

Elk bedrijf of organisatie bepaalt zijn eigen aanpak: een rondleiding, presentatie, een workshop of één-op-één kennismaking. Bezoekers wordt gevraagd op de afgesproken tijd en plaats aanwezig te zijn. De bedrijven en organisaties steken namelijk veel tijd en energie in hun deelname.

Keuze uit heel veel branches

Er is veel variatie in het aanbod van bedrijven en organisaties die hun deuren openzetten. Er zijn diverse bedrijven in de logistieke sector en ook de bouw en het schildersvak zijn vertegenwoordigd. Belangstellenden met een voorkeur voor techniek zijn van harte welkom bij bedrijven in bijvoorbeeld metaalbouw, elektrotechniek of kunnen kijken bij de Vliegbasis. 

Werken in de zorg, aan huis of juist op een woonvoorziening? Aan de slag als communicatiemedewerker, marketeer, webspecialist of liever in de buitendienst of in het groen? In een winkel, museum, theater, restaurant of hotel? Met een kijkje achter de schermen ontdekken belangstellenden wat bij hen past. 

Goed beeld krijgen

Manuela Kemp, HR-manager van Graphic Packaging in Hoogerheide: “Zo krijg je al een beeld van hoe een fabriek eruit ziet en of het iets voor je is,” Een belangrijke reden voor belangstellenden die nog twijfelen om zich tóch aan te melden. 

Gauw aanmelden

Deze unieke gelegenheid voor zowel bedrijven als bewoners van de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht is al in de week van 9 oktober, dus bezoekers wordt geadviseerd zich snel in te schrijven. Aanmelden kan tot en met 4 oktober op www.kijkbinnenbijbedrijven.nl/voor-bezoekers