Hun ruimen peuken rond ziekenhuis op 

Medewerkers Bravis maken statement en ruimen peuken rond ziekenhuis op.

 

Gewapend met handschoenen en vuilniszakken verzamelde vandaag een aantal Bravis-medewerkers zich op de buitenterreinen van beide hoofdlocaties. Zij gingen aan de slag met het rapen van peuken die her en der verspreid lagen. Met deze opruimactie vragen de medewerkers aandacht voor de start van Stoptober en hopen ze collega's én patiënten te inspireren om deze maand aan te grijpen om een frisse start te maken en te stoppen met roken én vapen.   

Initiatiefnemer en kinderarts Marije Koopman: “Als er rondom het Bravis peuken liggen, dan lijkt het alsof roken geoorloofd wordt. Een schoon terrein verhoogt de drempel om zelf te gaan roken. Ons terrein is en blijft rookvrij. Door het weer peuk-vrij te maken, hopen we het rookvrije terrein opnieuw onder de aandacht te brengen en het is tegelijkertijd de aftrap naar Stoptober.” 

Aandacht voor Stoptober in het Bravis ziekenhuis  

Gedurende de maand oktober besteedt het Bravis ziekenhuis op verschillende manieren aandacht aan stoppen met roken. Zo krijgen zorgverleners handvatten voor het voeren van het goede gesprek over stoppen met roken, krijgen patiënten en medewerkers die willen stoppen informatie over de verschillende hulpmiddelen die er zijn en is er aandacht voor het aanspreken van rokende mensen op een rookvrij terrein.   

Marije Koopman: “Een advies van zorgverleners om te stoppen met roken wordt door patiënten serieus genomen. Een stoppoging is veel succesvoller als patiënten hier hulp bij krijgen. Dit advies en deze verwijzing naar professionele hulp (‘very brief advice’) kan binnen 30 seconden. Hiermee kun je als zorgverlener echt impact hebben. Als er steeds minder mensen roken, draagt dit bij aan het laten opgroeien van een rookvrije generatie.” 

Bravis ziekenhuis Rookvrij  

In het Bravis ziekenhuis zetten we ons in om samen beter te worden. Roken past daar niet bij. Daarom is het Bravis ziekenhuis volledig rookvrij. Dat betekent dat er niet gerookt mag worden in de gebouwen én op de buitenterreinen van al onze locaties. Ook bieden wij patiënten en medewerkers die willen stoppen met roken het hele jaar door hulp aan. Hiermee ondersteunen wij de landelijke beweging naar een rookvrije generatie.