Widow Clicquot, opbrengst voor Voedselbank GoedOntmoet

 

Soroptimistclub Bergen op Zoom e.o. toont film Widow Clicquot, opbrengst voor Voedselbank GoedOntmoet

 

De Soroptimisten uit Bergen op Zoom organiseren op dinsdag 15 oktober hun jaarlijkse Filmavond ‘Plus’ in C-Cinema Bergen op Zoom. Dit jaar wordt de film ‘Widow Clicquot’ vertoond, een keuze die uitstekend aansluit bij de doelstellingen van de Soroptimisten: de empowerment van vrouwen. De opbrengst van de avond gaat naar de Voedselbank GoedOntmoet. De film begint om 20.00 uur, iedereen is welkom vanaf 19.30 uur. Voor slechts €17,50 per kaartje krijgen gasten niet alleen toegang tot de film, maar ook een welkomstdrankje bij binnenkomst en heerlijke hapjes na afloop van de film (rond 21.45 uur) . Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Film Widow Clicquot

De film Widow Clicquot is een romantisch kostuumdrama met een feministische inslag. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de ‘Grand Dame van de Champagne’, Barbe-Nicole Ponsardin. Op haar twintigste trouwt ze met François Clicquot, erfgenaam van het bekende Clicquot-champagne-imperium. Wanneer haar man overlijdt, neemt weduwe Barbe-Nicole zich voor om  het  bedrijf met dezelfde passie voort te zetten. Ze is vastberaden om de revolutionaire ideeën van haar man toe te passen en verder te ontwikkelen.

In een door mannen geregeerde wereld weet zij het bedrijf te laten floreren. Dankzij haar doorzettingsvermogen, zakelijk vernuft en vrouwelijk instinct lukt het haar de tegenvallende seizoenen, concurrerende wijnmakers én de Code Napoleon (die haar verbiedt om als vrouw een bedrijf te runnen), te trotseren. 

Dit sprankelende kostuumdrama, eveneens een toast op de liefde en het vrouwelijk ondernemerschap, is geregisseerd door Thomas Napper (Jawbone). Actrice Haley Bennett, bekend van haar rollen in Swallow en The Girl on the Train, vertolkt de rol van de weduwe Clicquot.

GoedOntmoet

Soroptimistclub Bergen op Zoom e.o. zet zich in voor de verbetering van de levensomstandigheden van vrouwen en kinderen wereldwijd. Met de opbrengst van de  filmavond (sponsorgelden en inkomsten uit entree) ondersteunen zij momenteel de Voedselbank GoedOntmoet, de regionale voedselbank die op zes locaties in de regio West-Brabant en Tholen huishoudens ondersteunt met voedselpakketten.

Zonder voldoende eten kan niemand volwaardig meedoen in de maatschappij; kunnen kinderen niet goed leren, groeien en spelen. Wanneer de ergste stress over de wekelijkse boodschappen verdwijnt, ontstaat ruimte voor ontplooiing en ontwikkeling. Dit vergroot de kansen op het doorbreken van de vicieuze cirkel van armoede. Doordat de Voedselbank GoedOntmoet nauw samenwerkt met bedrijven, voorkomt deze stichting ook voedselverspilling. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Het is een lokaal goed doel met impact op de medeburgers én het milieu dus. Een doel dat ieders steun verdient.