Een gezellige aanloop van geïnteresseerden in Theater Den Enghel 

Bergs Cultuur festival 2024

 

Een hoop geregel van maanden vooraf voor de organisatie van het Bergs Cultuur festival. Hebben we hier wel aan gedacht of zijn we toch niet iets vergeten, dat we niemand vergeten zijn om daar aandacht aan te besteden. Zo te zien op het festival was het prima in elkaar gezet. De standhouders die voor dag en dauw bezig waren hun mooiste en beste tentoon te stellen.

Er was een diversiteit te zien zoals schilderijen, boeken in verschillende genres, archeologische vondsten, brommers uit de jaren 60/70 cultuur, eigen gemaakte sieraden, gemaakt keramiek, musical en live muziek.

Een gezellige aanloop van geïnteresseerden in Theater Den Enghel waar het Bergs Cultuur festival al jaren terecht kan voor deze middag. Bij binnenkomst kregen de mensen een speurpuzzeltocht mee, men kon dan bij een praatje met de standhouders proberen de juiste oplossingen te ontfutselen. Aan de organisatie kon men de opgeloste speurtocht inleveren, waar aan het einde van de dag nog leuke prijsjes te verdelen waren onder de goede oplossingen.

Om de stilte wat op te vullen waren er parels van evergreens te horen en eigen werk van “Bert Heerink met Martijn van der Zande”. Deze beide artiesten hebben in de muziek al meer dan genoeg bewezen, dat in hun samenspel en zang wel te horen was. De meeste aanwezigen stonden dan ook gezamenlijk die liederen mee te zingen. Een artieste die altijd terug keert bij het festival is “Sabine” zingt. Naar haar rustige easy listening muziek kan je luisteren maar toch ook een praatje blijven maken met elkaar. 

 

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers