Definitief ontwerp voor nieuw ziekenhuis van Bravis is klaar

 

Bravis gaat voor goede zorg in een groene omgeving

Definitief ontwerp voor nieuw ziekenhuis van Bravis is klaar

 

Bravis heeft het definitief ontwerp voor zijn nieuwe ziekenhuis gepresenteerd. In dit ontwerp zijn de plannen uit het schets- en voorlopig ontwerp verder gedetailleerd uitgewerkt. Op één centrale locatie in het toekomstige landschapspark De Bulkenaar brengt het ziekenhuis straks voor patiënten en medewerkers een kwalitatief hoogwaardig zorgaanbod samen. Ook biedt het ontwerp meer mogelijkheden op het gebied van een duurzame bedrijfsvoering, met bijvoorbeeld warmtekoudeopslag, een aanzienlijk lager energieverbruik en het opwekken van zonne-energie.

 “In oktober 2022 is ons bouwteam voor dit ontwerp aan de slag gegaan met architectencombinatie Team aan de Schie, installatieadviseur Deerns, landschapsarchitect BoschSlabbers en constructeur ABT”, blikt bestuurder Albert-Jan Mante terug. “Gedurende het ontwerpproces hebben we steeds een beroep kunnen doen op de expertise en ervaring van een groep van ongeveer 300 medewerkers, waaronder medisch specialisten en verpleegkundigen. We zijn bijzonder trots op het eindresultaat waaraan we samen zo hard hebben gewerkt: er komt straks een toekomstbestendig ziekenhuis in onze regio waar patiënten aangenaam kunnen verblijven, waar bezoekers zich welkom voelen en waar onze collega’s goed en prettig kunnen werken.”

Healing environment

Chirurg Denis Susa was zeer nauw betrokken bij de ontwerpfase en maakt deel uit van het Kernteam Bouw van Bravis. “Het is heel waardevol dat zoveel medewerkers betrokken zijn geweest en dat er een gebouw is ontworpen met oog voor de patiënt en de medewerker. Ons nieuwe ziekenhuis is qua installaties klaar om technologisch hoogwaardige zorg te bieden door onder andere modern geëquipeerde OK’s en diagnostiekafdelingen. In dit gebouw wordt maximaal ingezet op slimme systemen en technologieën, waardoor het patiënten- en medewerkerscomfort wordt verhoogd en zorg volgens de laatste stand der techniek kan worden aangeboden. Dat alles bovendien op een prachtige locatie midden in de natuur. Door het ontwerp van en de verbondenheid met het landschapspark ontstaat er een healing environment: een omgeving die bijdraagt aan het welzijn van patiënten. Bijna alle patiëntkamers hebben uitzicht op het groene landschapspark, dat is uniek in Nederland. Het groene aspect komt ook letterlijk terug tot in het ziekenhuis met het ontwerp van de patio’s, terrassen en tuinen. Ook voor de collega’s zal het een prettige en bijzondere werkomgeving zijn.”    

Toekomstgerichte zorg

Architecte Ellen van der Wal van de Delftse architectencombinatie Team aan de Schie (Vakwerk Architecten en cepezed) zegt buitengewoon trots te zijn op de samenwerking met het Bravis ziekenhuis. “Samen hebben we niet alleen een gebouw ontworpen, maar ook een omgeving gecreëerd waar zorg en welzijn centraal staan. Door een nauwe samenwerking en een gedeelde visie is er een plek ontstaan die niet alleen functioneel is, maar ook in de toekomst een warm welkom gaat bieden aan patiënten, bezoekers en zorgverleners. Het innovatieve ontwerp is een symbool van vertrouwen, samenwerking en toekomstgerichte zorg.”

Schetsen, bijkomende uitleg en een impressiefilm over het definitief ontwerp zijn te vinden op de website www.bravis.nl/definitief-ontwerp