Dat is precies wat Het Vestzaktheater Het Zwijnshoofd ons biedt.

Immers op zondag 16 september zal de band Unconditionally Guaranteed het podium betreden. Deze zes muzikanten delen een en dezelfde grote passie: de muziek van Pink Floyd.

 

Ik zit tegenover Dave Feenstra. Hij is vandaag de spreekbuis van de band die al een behoorlijk tijdje aan de weg timmert. ‘Vroeger speelden we allerlei muziek uit de jaren tachtig. Maar gaandeweg kwamen we er achter dat we allemaal, ieder op z’n eigen manier, meer dan een normale belangstelling hadden voor Pink Floyd. De dynamische, progressieve muziek, vooral de concept albums zijn te gek. We besloten dan ook om als volgende stap in de ontwikkeling van de band ons volledig te richten op muziek van Pink Floyd.’ Voor me zit iemand die zijn passie niet kan verbergen, hij straalt als hij moeiteloos over de diverse nummers praat. Tegenover me zit een muzikant die op twee exacte kopieën van gitaren speelt zoals David Gilmour ze bespeelde: The Black en The Red Stratocaster. ‘Het waren zijn belangrijkste gitaren en ik wil zo dicht mogelijk tegen zijn sound aan zitten. Natuurlijk heb ik niet zijn vingers, dus speel ik geen exacte kopie van zijn solo’s. Maar we willen als band ons publiek wel diezelfde beleving bieden.’

 

Het optreden in het Zwijnshoofd zal veel nummers van albums als “Dark Side Of The Moon”, of “The Wall” bevatten. Dave verklapt me ook dat de band heel wat verrassingen heeft ten aanzien van projecties en “iets met licht”. Voor het publiek zal het een pure Pink Floyd middag worden, een feest van herkenning. Daarbij zit het met de kwaliteit wel snor:’Pink Floyd nummers zijn ingewikkeld, muzikaal geniaal maar altijd herkenbaar als een PF nummer. Wij kunnen nooit de studioversies benaderen waar minstens zo’n elf muzikanten in de weer waren, maar met zijn zessen proberen we de beleving en het nummer zo dicht mogelijk te benaderen. We willen onze passie overdragen op het publiek.’ Ik hoor nog veel over timing die erg belangrijk is, over repetities waar harmonieën in zang uitgevonden worden, waar voorstellen worden aangenomen en afgeschoten; kortom het hele traject dat leidde tot het programma dat ons op 16 september aanstaande zal worden voorgeschoteld.

 

Dave heeft me nieuwsgierig gemaakt, als Pink Floyd fan mag ik dit optreden eigenlijk niet missen.

Kaartjes zijn à 10 euro te verkrijgen via:

-       De Waterput te Bergen op Zoom

-       Vestzaktheater Het Zwijnshoofd te Bergen op Zoom

-       De site van Unconditionally Guaranteed zelf

-       Beddenspeciaalzaak Huberts te Roosendaal

 

Of je neemt een risico en je koopt ze aan de kassa.

 

Zondag 16 september aanstaande

Vestzaktheater Het Zwijnshoofd

(Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom)

 

Deuren open vanaf 14:00 uur

Aanvang show 15:00 uur

Maak kennis met de band: