Naast bands en feesten ook een nieuwe foyer en introductie van de Lul Niet Lollie in het Bergse poppodium.

Nu de zomer en het festivalseizoen weer richting het einde loopt, maken de poppodia zich weer klaar voor een nieuw seizoen vol concerten en evenementen. Zo ook Gebouw-T. Na wat losse concerten in de zomermaanden wordt het echte nieuwe seizoen 8 september afgetrapt met het ontdekkingsfestival PopMonument. 

PopMonument Festival is al enkele jaren het paradepaardje van Gebouw-T. Optredens vinden tijdens dit festival niet alleen in Gebouw-T plaats, maar vooral in het centrum van Bergen op Zoom. Dit is wat het festival uniek maakt. De bezoeker ziet bands niet alleen in de gewoonlijke cafés, maar ook in diverse monumentale locaties van de stad, zoals de Gevangenpoort of Het Markiezenhof. Optredens zijn er onder andere van My Baby, Goose en Jasper Steverlinck. Tevens is er een vinylmarkt en vinden er diverse expedities plaats waarmee de bezoeker meer over Bergen op Zoom en haar historie kan ontdekken. 

De agenda van Gebouw-T is verder gevuld met o.a. optredens van Wie Is De Mol winnaar Ruben Hein, Niels Geusebroek brengt een ode aan Coldplay en kan er weer gedanst worden bij onder andere 80’s Verantwoord. Tevens vindt wederom het jaarlijkse Made In Belgium festival plaats. Optredens tijdens dit festival zijn er van Coely, Faces on TV en Equal Idiots. Vaste prik op het programma inmiddels zijn De Dijk en 666 The Nightmare. Van laatstgenoemde zal dit het laatste jaar zijn, gezien de band besloten heeft te stoppen. 

Gebouw-T heeft afgelopen zomer gebruikt om haar foyer onder handen te nemen. Gedurende september vinden nog enkele veranderingen plaats, waarna bezoekers in een nieuwe frisse T-Café omgeving ontvangen worden. Daarnaast introduceert het poppodium, in navolging van andere podia in het land, de Lul Niet Lollie. Met de Lul-Niet-Lollie wil Gebouw-T bezoekers een laagdrempelige mogelijkheid geven om hun kletsgrage buur op een sympathieke manier duidelijk te maken dat door hun luide geklets de concertbeleving voor de anderen minder wordt. De lolly’s zijn gratis aan de bar verkrijgbaar. 

Het volledige programma van Gebouw-T is te vinden op www.gebouw-t.nl . Hier zijn tevens tickets voor de diverse concerten en evenementen verkrijgbaar.