Zaterdag 14 september met o.a. Prins S. en de Geit en Personal Trainer

 

Muziekfestival PopMonument viert 10e editie

 

Op zaterdag 14 september met o.a. Prins S. en de Geit en Personal Trainer

PopMonument viert feest! Op zaterdag 14 september organiseert het muziekfestival de 10e editie in de mooiste monumenten van Bergen op Zoom. Ga op ontdekkingsreis en laat je verrassen door bijzondere verhalen, acts, kunst, erfgoed en popmuziek op onverwachte en unieke historische locaties. De eerste namen zijn bekend: Prins S. en de Geit, Personal Trainer, J. Bernardt en Bongloard komen naar Bergen op Zoom.

 

Prins S. en de Geit brak met de hyperdansbare pop eigenlijk elk festival (Paaspop, Lowlands) af waar ze de afgelopen tijd stonden. Op PopMonument zijn ze één van de headliners en gaat het dak er in Gebouw-T ongetwijfeld af.

 

• Ook bij Personal Trainer, de indierockers rondom Willem Smit, kunnen we wel stellen: dit collectief brengt elke zaal in extase met hun aanstekelijke tunes. Zij sluiten het festival af in de popzaal van de stad.

 

J. Bernardt, het project van Balthazar-frontman Jinte Deprez, speelde in 2017 één van de beste PopMonument shows ooit op de kleine binnenplaats van stadspaleis Markiezenhof. Tijdens de 10e editie van het festival doen ze het dunnetjes over. Zelfde plaats, zeven jaar later.

 

• De messcherpe noise punk en garagerock Bongloard sluit het rijtje bevestigingen. Frontman en bandleider Jannes van Kaam is Bergenaar van origine en cureert zijn eigen podium in Provoosthuis. Die namen volgen later, maar zijn eigen Bongloard sluit het podium af.

 

Een avondvullend programma aan muziek, monumenten en kunst

De kaartverkoop start vrijdag 12 april om 12.00 uur via de website van PopMonument (www.popmonument.nl). Een regulier festivalticket kost, net als vorig jaar, 37,50 euro. Voor jongeren t/m 27 jaar zijn een gelimiteerd aantal goedkopere tickets à 30,00 euro verkrijgbaar.

Alle optredens vinden plaats in de mooiste monumenten van de stad, waaronder in stadspaleis Markiezenhof, de Gevangenpoort, Provoosthuis, Gebouw-T en Theater De Maagd. Met een ticket krijgt de bezoeker toegang tot alle monumenten, muziek en kunst. De 10e editie van PopMonument Bergen op Zoom is op zaterdag 14 september, begint om 19.30 uur en duurt tot 02.00 uur. Binnenkort worden meer namen voor het programma bekendgemaakt.

 

PopMonument wordt mede mogelijk gemaakt door: Poppodium Gebouw-T, Theater De Maagd, gemeente Bergen op Zoom, Markiezenhof, Open Monumentendag, Stadsgidsen Bergen op Zoom, Music Hub Brabant, Lyfter, Hotel Zeezicht, Soundz en alle deelnemende locaties, artiesten en organisaties.

 

Contactgegevens:

PopMonument – Joep Gudde – festivalcoördinator en marketing & communicatie – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Fotograaf: Lotte Brouwers

 

Fotograaf: Joy Droogsma