Café De Saeck organiseert een wandeltocht die in het verleden van de Bergse kroegen duikt.

 

 

Wie de laatste tijd door de Bergse binnenstad loopt of het nieuws heeft bijgehouden, ontkomt er niet aan om op te merken dat er aardig wat oude cafeetjes hun einde vinden. Onlangs ‘ontvielen’ ons nog De Grote Slok en de Catharina bar.

 

In het verleden waren er meer roemruchte namen zoals De Ster, Korenbeurs of Sociëteit Thalia. Herman en Lieve van Broekhoven van Café De Saeck hebben het plan opgepakt om eens onderzoek te doen naar de cafés waar onze opa’s nog vertoefden.

 

Op zondag 24 juli organiseren Herman en Lieve een wandeltocht door het horeca verleden van Bergen op Zoom. Onder leiding van de grootste horeca kenner van de stad, Henk Franken, start om 14:30 uur een wandeltocht langs locaties waar eens, of nog steeds, een hele berg horeca geschiedenis te vinden was / is. Mooie verhalen en interessante gebeurtenissen waarvan je nog nooit gehoord hebt zullen door Henk worden verteld. Feitjes en roddels, alles wat een kroeg maakt tot wat het is komen voorbij. Zo wordt je letterlijk meegezogen tot in de tijd dat onze opa’s nog jong waren en zelf op stap gingen.

 

Henk Franken doet al ruim 25 jaar onderzoek naar de geschiedenis van de Bergse horeca. Hij heeft al veel verhalen via de media gepubliceerd en is nu onder de vlag van Stichting Industrieel Erfgoed Bergen op Zoom (SIEB) bezig met het schrijven van een omvangrijk boek waarin de geschiedenis van de Bergse cafeekes, uitspanningen, drinktenten, herbergen en andere horecaverschijningen gevangen wordt in veel verhalen en misschien nog wel meer beelden. Henk organiseert wandeltochten die je mee terugnemen in vervlogen tijden. Henk is te boeken via: 06 27 486 040 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het vertrek vindt plaats vanuit Café De Saeck waar de deelnemers ook na afloop weer zullen eindigen. Daar hebben Herman en Lieve een lekkere Bergse stoofpot met bier klaar staan voor de deelnemers en heb je de tijd om nog eens lekker na te praten en te genieten onder het genot van een lekker drankje.

 

Je kunt je voor deze unieke wandeltocht tevoren inschrijven bij Café De Saeck zelf. De kosten inclusief stoofpot bedragen slechts 10 euro! Meldt je dus snel aan.