Het strijkensemble Trio Trianka geeft zondag 19 juni een bijzonder concert. Samen met de schrijfster / dichteres Ilse Vandenbussche brengen ze een afwisselend programma in d’Engelenburgh.

 

 

Karla Lagasse, Titia Hagemeijer en Annelies Arts spelen muziek van onder anderen Haydn en Mozart, maar maken ook uitstapjes naar volks- en filmmuziek. Zij variëren rijkelijk met hun diverse repertoire.

De drie dames maken al jarenlang muziek, ze kennen elkaar van het Symfonieorkest Jacob Obrecht uit Bergen op Zoom en spelen samen sinds 2013. Annelies bespeelt de cello, Titia en Karla spelen viool.

 

treffend

Ilse Vandenbussche neemt het literaire deel voor haar rekening. Deze schrijfster/dichteres weet op speelse wijze alledaagse dingen treffend te verwoorden. Wat haar raakt weet zij om te zetten in taal die ook de luisteraar raakt. Eten, de natuur, mensen, de mystiek van muziek, een klap of een kus van kunst. Kortom, ze verwondert zich over het leven en soms ook over zichzelf.

In 2014 verscheen ‘ruis en ritsel’, een bundel met gedichten, foto’s, sprookjes, columns en recepten. Ilse treedt regelmatig op. Doordeweeks verkoopt ze biologisch eten.

 

“Ik schrijf over het alledaagse omdat het alledaagse de moeite waard is en soms schrijf ik om het alledaagse de moeite waard te maken. Een ontsnapt varken, een fazant op zoek naar trammelant, een boswachter die ruzie heeft met de belastinginspecteur, een gevulde koek of een dode postbode op de wc bevolken mijn gedichten, columns, sprookjes en liedjes.

Ik creëer graag samen met anderen en vind het leuk om op te treden.”

 

reserveren

 

Het concert in d’Engelenburgh (Molenstraat 24 in Fijnaart) op 19 juni begint om 14.15 uur. De toegang bedraagt € 12,50 inclusief koffie met wat lekkers. Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.