Het weer zat mee op deze Oranjedag

Het was heerlijk weer en dus trok er heel wat volk de stad in. De Nederlandse vlag wapperde vrolijk en de kleur oranje was overal te zien. De vrijmarkt kronkelde vrolijk door de binnenstad, maar het wordt elk jaar toch minder. Wat dat betreft denken veel mensen nog met weemoed terug aan tijden dat het Thaliaplein helemaal vol zat met mensen die gezeten op dekens hun tweedehands en oude spulletjes aan de man poogden te brengen. Dat waren nog eens tijden dat je ware  "juweeltjes" en pronkstukjes te pakken kon krijgen.

Maar de sfeer was op Koningsdag 2024 weer opperbest en de terrasjes vulden zich al vroeg. Slaperige kopjes die Koningsnacht hadden beleefd, vroegen eerst om een bakje koffie voordat ze de alcoholische versnaperingen weer lieten aanrukken. Met menig live bandje dat de kroegen bomvol sfeer bracht, was het een mooie dag.

Ook de Nozems lieten zich met hun oude tweewielervehikels zien. Ze hadden deze dag uitgekozen om een mooi ritje van zo'n veertig kilometers te doen, voordat ook zij zich onderdompelden in de klanken van Olalala bij Prins Heerlijk op de Grote Markt te Bergen op Zoom. Het was proost op Willem Alexander, aan het gas en daarna aan het bier.