Afgelopen week was er weer volop te doen op het Beursplein te Bergen op Zoom.

 

"Het was weer stikgezellig Sonn", hoor ik Ger van de Mexicaan zeggen. En zo was het ook want ik had het ook van anderen gehoord. Dat de hectiek van de Tour de France in Nederland was losgebarsten met de proloog in Utrecht, een etappe die tot aan de Neeltje Jans leidde en de start in Antwerpen was niemand ontgaan. Toon van De Markies was zelfs naar de Neeltje Jans gereden om de karavaan aan zich voorbij te laten komen. Maar niemand had verwacht dat de invloed van de Tour tot in Bergen op Zoom zou geraken. Toch was dat zo want de Tour de Hollande startte zelfs op het Beurspleintje één van haar etappes. Coryfeeën als Niki Terpstra en Eric Corton waren ook van de partij. Op 6 juli kwam men aan vanuit Renesse en op 7 juli vertrok men uit Bergen op Zoom naar Den Bosch. Al vroeg was het een lekker sfeertje en mensen als Ger en Toon, en anderen, lieten het zich niet ontgaan om ook een eindje mee te fietsen. 

Verder was er weer veel muziek op het Beursplein afgelopen week. Zoals vanouds trakteerde de Mexicaan ons weer op ontspannen klanken zodat het nog aangenamer vertoeven werd onder het genot van een heerlijke maaltijd. Maar ook koren en de Last Dollar Big Band lieten zich niet onvervaard.

Het is al één van de leukste pleintjes van Nederland met zo'n mooie Bourgondische achtergrond, maar met al die activiteiten is het zeker aangenaam vertoeven. Hou onze site in de gaten voor nog meer nieuws en evenementen op en aan dit pleintje.