Groot nieuws voor de zeeverkenners.

 

Tijdens de gebruikelijke opening van zeeverkennersgroep Karel Doorman op zaterdag 11 juli jl. namen de zeeverkenners een bijzondere donatie in ontvangst. Voorzitter Jean-Jacques Mulleman van serviceclub Kiwanis Wouw- Zoomvliet overhandigde een cheque van maar liefst €2500,- aan de Bergse zeeverkenners.  

De serviceclub bevorderd met hun donatie de Bergse watersport, door bij te dragen aan de vernieuwing van zeilen voor de jeugdvletten. Door de bijdrage is het mogelijk om de activiteiten op het water voort te zetten. De zeeverkenners maken spelenderwijs kennis met de watersport en maken wekelijks veel plezier op en rond het water. Met de nieuwe zeilen wordt wekelijks getraind om veilig te kunnen varen. Evenals de Karel Doorman geeft serviceclub Kiwanis Wouw-Zoomvliet veel aandacht aan veiligheid. Het is voor de serviceclub prioriteit om lokale jeugdinitiatieven te ondersteunen, ‘Serving the children of the world’. 

 

Ook worden de zeilen vernieuwd om de zeilprestaties van de groep te verbeteren. De zeeverkennersgroep werd meerdere malen Nederlands Kampioen. Om met de top van Nederland mee te varen is het nodig om de tuigage tijdig te vernieuwen. Vanaf heden zullen de zeeverkennersboten met nieuwe zeilen worden opgetuigd.