Ik was bij de 25 dorpenrit van de Ettenleurse Brommer Vrienden (ELBV) toen ik de vraag kreeg of ik ook bij de Molentocht in Zeeland aanwezig zou zijn.

Nu had ik de aankondiging al een aantal keren op Facebook voorbij zien komen. ‘Het is echt de moeite waard joh, met 300 deelnemers zijn er dan ook heel wat mooie oude vehikels aanwezig.’ Die laatste opmerking deed me besluiten me op zondag 19 mei naar Vliegveld Midden Zeeland te bewegen. 

De Molentocht wordt elk jaar op de 3e zondag van mei georganiseerd. Je ziet de fraaiste vehikels prachtige routes in Zeeland “veroveren”. Het schijnt dan ook al ruim 34 jaar de gezelligste rit van heel Zeeland te zijn. 

Eenmaal aangekomen op het vliegveld, waarbij ik onderweg al wat oldtimers gezien had, stonden er al heel wat fraaie automobielen opgesteld en was het een drukte van jewelste. Er was heel veel, heel erg veel, te zien. Als liefhebber kwam ik ogen tekort. Oude oldtimers van auto’s, motoren, brommers, militaire vehikels, echt van alles wat. En de ene in nog mooiere staat dan de ander. De organisatie was perfect in orde. De 300 deelnemers (de inschrijvingslijst was helemaal vol) werden in drie groepen “afgeschoten” verdeeld over 3 routes. 

Ter plaatse nog even een praatje gemaakt met mensen van de organisatie van American Day Hoogerheide, die het ook prima naar hun zin hadden met die pareltjes aan rijdend materieel. Het was dan ook een prachtige dag. Dit is zeker voor herhaling vatbaar en ik kom een volgende editie graag nog eens 😉

Voor meer informatie over deze schitterende oldtimersrit: https://www.molentochtgoes.nl/

Effe terugkijken voor (héél) veel foto’s?

(tekst & foto's Sonn Franken)