Tranen van geluk en herinnering

 

Roparun doorkomst Bergen op Zoom 2024

 

Roparun een begrip dat elk weekend met Pinksteren gelopen wordt vanuit Frankrijk naar Rotterdam en vanuit Twente naar Rotterdam. De teams die uit Frankrijk vertrekken komen dan ook door Bergen op Zoom. Vele jaren werd er een prachtige doorkomst hier georganiseerd, dat ook regelmatig de Roparunstad als titel in Bergen op Zoom mocht zijn. 

Dit jaar een nieuw comité organiseerde weer een doorkomst door Bergen op Zoom. Op de Burgemeester Stulemeijerlaan was het geel versierd en werden de teams onthaald met een zakje “het zit er bijna d’r op (drop)” uit de handen van wethouder Letty Demmers. Riny Hagenaars had het stokje als spreekstalmeester overgedragen aan Frits leenders die alsmaar sprak over het kleine beetje natte confetti dat uit de lucht de pret niet mag drukken.

De teams hadden de afgelopen nacht best wel wat regen te verduren gekregen in België. En ook vandaag houden ze het niet helemaal droog. Dat niet alleen van de buien, maar ook menig traantje dat men de finish heeft gehaald of bij dit evenement terug denkend aan een persoon die ontvallen is aan de ziekte waar deze loop voor is ontstaan.

 

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers