Officieel heten ze V-rodders Dutch & Belgian V-rod owners

En op zondag 7 juli 2024 vierden ze het tienjarig bestaan van de club. De locatie van het festijn was The Loods te Roosendaal en er was heel wat te beleven en vooral te zien.

Het is een Belgisch-Nederlandse motorclub van Harley Davidson V-Rod eigenaren. Dit model is geliefd vanwege het vette uiterlijk, het sterke motorblok en de eigenaren weten telkens weer een persoonlijke eigen “draai” aan hun bike te geven. Ook het geluid is vaak hartstikke imposant. 

Dat was wel te merken bij de ingang van het terrein waar iedereen zich verzamelde. Gelegen tegenover het voormalig RBC stadion was het een makkelijk te vinden en toegankelijke plek. De organisatie was prima voor elkaar en iedere bezoeker werd keurig ontvangen. 

Mijn motorhart bloeide helemaal op bij het zien van al dat fraais. Ik mocht iedereen op de foto nemen voor het spandoek van de jubilerende club. De bezoekers kwamen werkelijk uit heel Europa. Niet alleen Belgische en Nederlandse “V-Rodders” kwamen het jubileum opluisteren, ook motorrijders uit Scandinavië, de UK, Frankrijk, Duitsland en Spanje verschenen op het feestje. Waar sommige V-rods redelijk standaard motoren waren, zag ik ook geheel aangepaste motorfietsen. Trouwens, de meeste bezoekers kwamen met een hele club aanrijden. 

Had ik het al gehad over dat imposante geluid? Dat kon je helemaal goed horen toen de hele bubs vertrok voor een ritje. 

De organisatie had een heel weekend keihard gewerkt om alle voorbereidingen op tijd voor elkaar te hebben. Zo werd er ter plaatse overnacht om in alle vroegte weer aan de slag te kunnen. Natuurlijk was er iets (veel 😉) te drinken en was er ook genoeg voor de inwendige mens. Zo kwam iedereen niks te kort op deze zondag. Het was, zoals ze zeggen,  aangenaam vertoeven en de berichten achteraf van de bezoekers waren allemaal positief; het was een merakels stikstééngèff evenement.

Eb, oh ja, had ik al gezegd dat er geweldig veel moois te zien was?  V-rodders… op naar weer tien jaar.