ProefMei keert terug voor een onvergetelijke editie in 2024, beladen met culinaire hoogstandjes, muzikale optredens en verrassende activiteiten. Van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni zal het historische decor van stadspaleis Het Markiezenhof bruisen van smaken, geluiden en verhalen.

Het programma begint op donderdag 30 mei met twee mini symposia in de Blokstallen en het DABlab, georganiseerd door Start to Grow, Samen in de Regio, Rabobank en Delta Agrifood Business. Deze evenementen zijn exclusief voor genodigden, maar de aansluitende workshop "SDG, wat kun je er nu mee?" is voor partners van deze organisaties nog gratis bij te wonen in combinatie met een kortingsticket voor de aansluitende Businessavond. (Tickets via: "SDG, wat kun je er nu mee?"

(eventix.io))

Verschillende sprekers op beide symposia bieden een diepgaande kijk op duurzaamheid en zakelijke verantwoordelijkheid. Bezoekers van beide symposia zullen vervolgens samen met burgermeester en gemeenteraad samenkomen in de Beeldentuin van Het Markiezenhof voor een slotacte van inspirerende spreker Milo Berlijn en officiële opening van de 16e editie van ProefMei.

De Businessavond op donderdagavond markeert de traditionele aftrap van ProefMei, waarbij alle gasten met een ticket als eerst kunnen genieten van exclusieve gerechten op de culinaire pleinen van Het Markiezenhof. Zij worden verwend met heerlijke gerechten uit de regio, gepresenteerd door gerenommeerde, lokale chefs. Het evenement draait niet alleen om gastronomie, maar ook om het verbinden van gemeenschappen en sectoren. Er zijn nog een aantal tickets voor de Businessavond beschikbaar via de website van ProefMei. (Link: ProefMei Businessavond 2024 (eventix.io))

Op vrijdag 31 mei zal de reeds uitverkochte Pop-Up Tour plaatsvinden; een culinaire ontdekkingstocht langs verrassende locaties. Tijdens tussenstops worden gastronomische hoogstandjes gepresenteerd, vergezeld van live muziek, waardoor elke hap een unieke ervaring wordt. Maar mocht je niet in het bezit zijn van een ticket dan kun je als bezoeker vanaf deze dag ook genieten van streekgerechten en lokale producten terwijl je je onderdompelt in de prachtige atmosfeer van Het Markiezenhof, met live muziek en entertainment. De culinaire pleinen zijn vrijdag 31 mei, zaterdag 1 juni en zondag 2 juni namelijk vrij toegankelijk voor iedereen. Consumptiemuntjes à €3,- zijn verkrijgbaar bij twee kassa’s op het terrein waarmee je van allerlei heerlijke gerechten van de meer dan 15 deelnemers kunt gaan genieten. Het weekend vervolgt op zaterdag 1 juni met een uitgebreid programma die zowel in als buiten Het Markiezenhof plaatsvindt. Zo biedt ProefMei een scala aan activiteiten aan voor het hele gezin, inclusief fietsroutes langs de telers op de Brabantse Wal en de ProefMei Expeditie, een spannende speurtocht door de stad. Daarnaast belooft er op deze dag ook nog iets spannends te gaan gebeuren, een groteske ontmoeting wel te verstaan… Stadsreus Jan metten Lippen zal als gastheer van onze grensgemeente namelijk een ontmoeting hosten tussen reuzin Margaretha van Parma uit Alkmaar die haar roots in Oudenaarde heeft en Adriaen Brouwer, reus van Oudenaarde. Samen met onze stadsreuzen Toontje en Marieke en de reuzen van de Brabantse Wal zullen zij een stoet door de stad maken en wordt nieuw reusje ‘Fraise’ gedoopt door pastoor Paul Verbeek. Zondag 2 juni begint de dag al wat eerder dan normaal met het ProefMei Koffieconcert, waarbij bezoekers die in het bezit zijn van een koffieconcert-ticket worden getrakteerd op een prachtig concert verzorgd door Kolping’s Zonen en een heerlijke brunch met lokale lekkernijen in de idyllische setting van de Beeldentuin van het Markiezenhof. Daarna kan iedereen deze laatste ProefMei-dag nog genieten van de culinaire pleinen, muziek en kinderactiviteiten in de Beeldentuin en zal Mr. Blowfish deze dag muzikaal feestelijk afsluiten.

Gedurende het hele evenement beleven bezoekers smaakvolle (streek)gerechten met veel kunde door lokale chefs bereid, een gevarieerd muziekprogramma van easy listening tot swingende beats en een levendige sfeer op de culinaire pleinen. De enthousiaste club vrijwilligers achter Stichting ProefMei hopen ook dit jaar weer een gastronomisch spektakel neer te zetten waarin alle zintuigen worden geprikkeld met voor ieder wat wils. Mis deze unieke ervaring niet!

Voor meer informatie over alle activiteiten, het (muziek)programma, tickets en deelnemers, bezoek www.proefmei.nl  of volg ProefMei op sociale media.