De komende tijd heeft Gebouw-T weer heel veel mooie muzikale momenten voor ons in petto:

Thriller Night in Gebouw-T

This Is Jackson’s Thriller – Clubtour 2019

In 1982 verschijnt het album THRILLER! Een icoon in de popmuziek, grensverleggend op alle vlakken. Het album katapulteerde Michael Jackson naar ongekende roem. In januari en februari 2019 staat THRILLER centraal tijdens de clubtour van This Is Jackson. De negenkoppige band gaat dit iconische album live spelen. Geen minuut gaat verloren, alle knallers zoals Billy Jean, Human Nature, PYT, Beat It en Thriller komen voorbij. Vrijdag 4 januari komen ze naar Gebouw-T.

Maar er is meer. Het podium wordt volledig in de spooky halloween stijl van de Thriller-video aangekleed, ondersteund met op maat gemaakte visuals. In dat decor speelt de band alle nummers van THRILLER, afgewisseld met een reeks grote hits uit de rest van Jackson’s carrière.

This Is Jackson

Sinds 2016 brengt deze club een ode aan The King Of Pop. Gewapend met een internationale negenkoppige liveband met Monty Wells (USA – montywellsmusic.com) op zang, aangevuld met vier top dansers én tweevoudig finalist van Turkey’s Got Talent – Fatih Kilci als Michael Jackson danser.

This Is Jackson’s Thriller komt vrijdag 4 januari naar Gebouw-T. Tickets voor dit concert zijn verkrijgbaar via de website van het poppodium: www.gebouw-t.nl

 

Birth of Death Tour naar Bergen op Zoom

 

Birth of Joy en Death Alley zijn elkaar in de afgelopen jaren vaak genoeg in aftandse backstages tegengekomen om hun onomstotelijke conclusies te trekken. Ze vinden elkaars band vet, ze vinden elkaar vet, wonen in dezelfde Nederlandse puinhoop dus… de tourbus in! Daarom presenteren zij, zonder verder oponthoud, de Birth of Death Tour. In december zullen deze twee kernkoppen van de Nederlandse rock ‘n’ roll de behoeftige trommelvliesjes, slakkenhuizen en gehoorbeenderen overuren doen draaien. Met beukende drums, pompende bassen, ronkende orgels en sidderende gitaren garandeert deze double bill een hyperboogie tot in de vroege uurtjes. Voor de laatste keer:  afkomen en volhouwe! Vrijdag 21 december komen ze naar Gebouw-T. 

Birth of Joy

Het is makkelijk te vergeten dat Birth of Joy een Nederlandse band is, want het overgrote deel aan optredens doen ze in het buitenland. Als een ware rocksensatie is de band heel de wereld aan het veroveren. Het trio laat zich beïnvloeden door 60's & 70's psychedelica en rock, maar je hoeft niet bang te zijn dat het ouderwetse pschydelisch gezwam wordt. Birth of Joy creëert hun eigen sound met de toevoeging van stoner, grunge en punk.

Death Alley

Death Alley ontstond in donkere kelders te Amsterdam maar rees als de bliksem naar straatniveau waar ze de Nederlandse oren voeden met een dikke portie punk proto-metal. Het viertal heeft een zwak voor zowel King Crimson als The Stooges; en ook posters van Poison Idea en Hawkwind hangen boven hun bed. Wat de band voedt is een pure liefde voor goede muziek en de drang om altijd in het diepe te springen. Laat je leiden door je primitief instinct en geniet van de stoutste zonden.

De Birth of Death tour komt vrijdag 21 december naar Gebouw-T. Tickets voor dit concert zijn verkrijgbaar via de website van het poppodium: www.gebouw-t.nl

 

Festival Zonder Naam terug in Gebouw-T 

Festival Zonder Naam staat voor een fijne selectie aan alternatieve rock! Deze editie met Bongloard, Clean Pete en Afterpartees. Zaterdag 26 januari in Gebouw-T.

Bongloard

Een heuse allstarformatie, welke een rock&roll afsluiting gaven aan PopMonument. Bongloard is al twee jaar een ding van Jannes van Kaam (Duke John, FFOOSS) en Ties Bogers (Palmsy), en nu klaar om live op te treden.Dat doen ze met Leon Harms achter de kit, die we kennen als maniakale drummer bij Korfbal en Rats On Rafts. Dit is de vuigste band van Bergen op Zoom, waarvan je later wilt zeggen dat je bij een van de eerste shows was.

Clean Pete

Dit frisse, Nederlandse duo bestaat uit de tweelingzusjes Loes en Renée Wijnhoven. Deze meiden gebruiken gitaar, cello en tweestemmige zang. Zonder blikken of blozen komen alle onderwerpen aan bod, van vriendjes tot looks tot lekker binnen willen blijven want het is keihard aan het regenen buiten. Voor alle leeftijden herkenbare teksten met lekkere, vlotte deuntjes erachter! De twins weten van aanpakken.

Afterpartees

Afkomstig uit Limburg en gedreven door hun liefde voor energieke 70's punk en hartverscheurdende powerpop, Afterpartees touren door het land terwijl Iggy Pop, T-Rex en King Tuff uit de speakers komt.Op het podium zet Afterpartees alles in, en gaan ze grenzen over, echte en ingebeelde. Ze hebben getourd met de Nederlandse Traumahelikopter, en hebben op festivals gestaan als Best Kept Secret, Pinkpop, Into The Great Wide Open en Lowlands.

 

Festival Zonder naam komt zaterdag 26 januari naar Gebouw-T. Tickets voor dit concert zijn verkrijgbaar via de website van het poppodium: www.gebouw-t.nl

 

Rock ’n Roll in Gebouw-T

 

DeWolff

DeWolff is het driekoppig rock ‘n rollmonster uit het Diepe Zuiden van Nederland; een vuurspuwende liefdesbaby van de grote Rockbands uit de 70’s en psychedelische kosmische straling uit de toekomst. Zaterdag 5 januari staan ze in Gebouw-T.

 

DeWolff werd geboren in 2007 met Pablo van de Poel op zang/gitaar, broertje Luka van de Poel op drums en Robin Piso op Hammond orgel, en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste en meest gewaardeerde live bands van het land.  DeWolff is toch vooral DeWolff; een oude ziel in een jong lichaam, een stronteigenwijze en snoeihard rockende jonge band. Hun jongste wapenfeit? Het zesde studioalbum 'Thrust', wat in mei 2018 uit kwam.

Certain Animals

Certain Animals serveert smerige rock met een Rotterdams rafelrandje.Via het gitaargeweld van de jaren '70 reist het trio naar de psychedelica van de jaren '60 en hijst het geheel in een hedendaags jasje. De band staat nog geen twee jaar op de planken, maar weet in deze korte periode al een stevige livereputatie op te bouwen met shows op Oerol, Zwarte Cross, Bevrijdingsfestival, Mañana Mañana, Big Rivers en veel meer. 

 

Met de nieuwe plaat ‘Down The Rabbit Hole’ viert het drietal na de succesvolle single ’Image’ haar tweede vinylrelease. De schijf produceerde het rijkelijk behaarde driemanschap eigenhandig in de Rotterdamse havens. Certain Animals blijft haar publiek overtuigen en maakt overal nieuwe dierenvrienden. Zaterdag 5 januari zullen ze de support van DeWolff verzorgen.

 

Wim Behre

Platendraaier Wim Behre heeft een passie voor vinyl, zowel vintage als recent. Hij draait soul, country, funk, rhythm & blues, garagerock, punk, psychedelisch, jazz, reggae én rock’n roll. Het dansbare. Het tot tranen roerende. Het dit-kun-je-toch-niet-menen-zo-steengoede.  Zijn contacten met artiesten zorgen ervoor dat hij regelmatig als een van de eersten een nieuw nummer kan presenteren om dit vervolgens te combineren met parels uit het verleden. Ook Wim Behre zal de support van DeWolff verzorgen.

 

DeWolff komt zaterdag 5 januari naar Gebouw-T. Tickets voor dit concert zijn verkrijgbaar via de website van het poppodium: www.gebouw-t.nl