Vrijdagavond 7 september opent in het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum in Oudenbosch de kunstexpositie ‘Every object tells a story’.

De kunstwerken staan naast de objecten die Charlotte de Vries inspireerden. Tijdens de avond wordt haar kunstboek gepresenteerd. De werken worden uiteindelijk geveild.  

 

Museumobjecten zijn meer dan ze lijken. Wie het verhaal ontdekt, beleeft meer. Charlotte de Vries liet zich inspireren door twaalf bijzondere voorwerpen in het oudenbossche museum. Zij werkte deze zomer drie middagen op locatie en bezoekers konden van nabij haar activiteiten volgen. 

Haar doel om mensen nieuwsgierig te maken naar de verhalen van en achter objecten (en zélf mogelijke theorieën en fantasieën te fingeren), bereikt ze met haar kunstwerken.

 

veiling

Vrijdagavond 7 september wordt in het NVMO haar expositie geopend. Dan wordt ook haar kunstboek over haar ‘ontdekkingsreis’ gepresenteerd.

Tijdens het Monumentenweekend is de kunstexpositie gratis te bezoeken. Ook gedurende de rest van de maand september, die in het teken staat van cultuur, kunnen bezoekers genieten van de bijzondere werken en van de objecten die aan de basis ervan staan. De kunstwerken worden vervolgens geveild. De opbrengst komt deels ten goede aan het museum.

 

boek 

In het kunstboek staan alle kunstwerken en museumobjecten afgebeeld, begeleid door wetenswaardigheden en een verbindend verhaal, dat als een rode draad door het boek loopt en de bijbehorende ontdekkingsreis vertelt. Dat maakt dit unieke museum-kunstboek tot een verrassende expeditiegids voor nieuwsgierige mensen.

 

De expositie wordt geopend op vrijdag 7 september om 20.00 uur in de Gehoorzaal van het museum. Tijdens de avond is het boek in de voorverkoop met korting verkrijgbaar.