De Jumelageband tussen Oudenaarde en Bergen op Zoom leidt er toe dat met regelmaat bezoeken over en weer plaatsvinden.

De Jumelagebetrekkingen tussen Bergen op Zoom en het Oost-Vlaamse Oudenaarde bestaan sinds 1986. In de maanden september en oktober van dit jaar vinden in georganiseerd verband groepsbezoeken over en weer plaats in Bergen op Zoom en Oudenaarde. Kunsten in de Monumenten en een tentoonstelling van werken van Adriaen Brouwer zorgen voor nieuwe hoogtepunten in de wederzijdse contacten.

Zondag 9 september is het in Bergen op Zoom Open monumentendag met ‘Kunsten in de monumenten.  Dan rijdt er een grote bus vanuit Oudenaarde naar hier.  Onze Belgische vrienden bezoeken een aantal monumenten en onder meer de voorstelling ‘Shakespeare Verliefd’ die door de toneelgroep van Stichting De Vierschaar wordt opgevoerd in het Markiezenhof. Het is het tweede jaar op rij dat onze Belgische vrienden in groepsverband naar dit spektakelstuk komen kijken.

De Bergse actieve senioren (BAS) van de KBO reist op 3 oktober aanstaande in omgekeerde richting met een bus richting Oudenaarde. Doel van deze reis is een bezoek te brengen aan de Adriaen Brouwertentoonstelling die plaatsvindt in het MOU Museum in Oudenaarde.                                             Adriaen Brouwer is in 1605 in Oudenaarde geboren en overleed op slechts 33-jarige leeftijd in Antwerpen. Van hem is bekend dat Rembrandt en Rubens belangstelling hadden voor zijn werken. Een deel van de schilderijen van Adriaen Brouwer is speciaal voor deze tentoonstelling naar Oudenaarde gehaald om er te worden tentoongesteld. De expositie: ‘Adriaen Brouwer, Meester van emoties’, is van 15 september tot 16 december van dit jaar in het MOU-museum in het prachtige Stadhuis van Oudenaarde te zien. De bus die de BAS regelde vanuit Bergen op Zoom is volgeboekt, maar laat onverlet dat iedereen welkom is om een ticket voor deze indrukwekkende tentoonstelling te bemachtigen en er op eigen initiatief naar toe te gaan.

 (Eventueel verdere informatie is te verkrijgen bij de voorzitter van de Stichting Jumelage Bergen op zoom, de heer A.Petermeijer, telefoon 0164-234835, of bij ondergetekende)

Met vriendelijke groet,

Hans Stumpel, tel. 06-22469916