Zaterdagmiddag 11 augustus is de laatste kans om de jonge kunstenares Charlotte de Vries bezig te zien in het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum in Oudenbosch.

Onder het thema ‘Every object tells a story’ maakt zij unieke werken waarin wonderlijke verhalen uit de museumcollectie naar voren komen.

 

Vanaf 13.30 uur is zij in het museum aan het werk. Bezoekers kunnen volgen wat zij maakt en vragen stellen. Aan de hand van bijzondere museumobjecten – vaak stukken met een verhaal – maakt zij verrassende kunstverbeeldingen. Dit samenspel tussen kunst en museumstukken geeft de bezoeker een mooie kans om de collectie vanuit een ander perspectief te ontdekken.

 De kunstwerken zijn onderdeel van een kunstproject. Voor de gelegenheid mogen mensen die speciaal voor Charlotte komen, kosteloos naar binnen.

 

expositie

Op 8 en 9 september volgt een expositie van de circa twaalf gemaakte kunstwerken. De uit verschillende materialen opgebouwde werken zullen naast de museumobjecten worden getoond. De kunstwerken worden vervolgens geveild. De opbrengst komt deels ten goede aan het museum.

 

Geïnteresseerden kunnen de maakster en het kunstproces uitgebreid leren kennen via www.instagram.com/fripperyDSGN