Op 11 en 12 Juni a.s. is er een biljarttoernooi voor dames (libre) in cafe de Ponderosa in Bergen op Zoom.

 

Aan dit toernooi doen 24 dames mee, vanuit Nederland en Belgie , die gaan strijden om de Girl power bokaal. Er is aan dit toernooi  een goed doel verbonden, stichting goed ontmoet, voedselbanken West Brabant. Voor dit goede doel is reeds een driebandentoernooi geweest.

 

Wie zijn zij, en wat doen ze. 

Stichting goed ontmoet is opgericht in November 2007, en is een initiatief van een aantal medewerkers die destijds bij een andere instantie zich ingezet hebben voor de medemens. Startend vanuit een pand aan de Zandstraat, bleek al snel dat die behuizing niet toereikend zou zijn, waardoor verhuizing genoodzaakt was naar het huidige onderkomen. In 2009 verhuisden ze daarom ook naar de Abraham de Haanstraat alwaar ze nu nog steeds hun activiteiten ontplooien. Het huidige pand is in 2010 (met medewerking van NL doet, van het oranjefonds)verbouwd, opgeknapt en heringedeeld om aan de wens te kunnen voldoen, maar ook hier bleek de ruimte niet voldoende te zijn. Na de verhuizing van de kringloopwinkel ,in 2015 ,op hetzelfde terrein, werd ook dat pand erbij gehuurd, om te gaan fungeren als verdeelpunt, en werd het eerste pand in gebruik genomen als centrale opslag en distributiecentrum. In dit centrum wordt alles klaargezet om naar 1 van de 5 andere verdeelpunten te worden gebracht .

 

Stichting goed ontmoet heeft in totaal 6 uitgiftepunten,elk 1 dag per week open, te weten:

Bergen op Zoom              Abraham de Haanstraat         Vrijdag

Roosendaal                     Edisonlaan                         Woensdag

Steenbergen                   Kromwiel                            Vrijdag

Sint maartensdijk             nieuwe heastinge                 Donderdag

Ossendrecht                   de Remise                           Donderdag

Oudenbosch                  onder de basiliek.                Donderdag

 

In het huidige distributiecentrum is er momenteel een tekort aan koelruimte, dus mocht iemand hierin iets kunnen betekenen, die kan contact opnemen met de stichting.

 

 

Toelating

Mensen die gebruik willen maken van de voedselbank, worden uitvoerig (na persoonlijke aanmelding) gescreend conform de landelijke richtlijnen van voedselbanken.nl waarbij de maatstaf wordt gehanteerd, geldend voor het netto te besteden inkomen. Ook kunnen er cliënten worden doorgestuurd door de SVB of door stichting Traverse.

 

Vrijwilligers

De stichting draait volledig op vrijwilligers, zowel uitvoerend als bestuurlijk. In het totaal zijn er 130 vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor deze stichting, en daarmee heel mooi en goed werk verrichten, waarvoor wij als organisatie van het biljarttoernooi veel waardering hebben. Iedereen(behalve klanten van de voedselbank )kan vrijwilliger worden, afhankelijk van de behoefte van dat moment. Gelukkig krijgt de stichting medewerking van gemeentes, sponsoren en andere fondsen, om op deze manier hun werk te kunnen en mogen blijven doen, en ook waardeert het elk initiatief om hun een handje te helpen.  

Contact

De contactgegevens van de stichting zijn:

Website  www.goedontmoet.com

Telefoon: 0164-270290

Via facebook.