De altijd bedrijvige Corina van Eekelen wordt in 2012 geconfronteerd met de diagnose ‘kanker’. Zij overwint haar schroom en gaat kijken bij ‘Inloophuis Het Getij’.

 

Heerlijk vindt ze het daar, om even niet meer met de ziekte bezig te hoeven zijn, juist de gewone dingen komen ter sprake. En creatieve dingen. Zij gaat boetseren onder deskundige begeleiding van Jannie Boers, eerst bij het Inloophuis en later in het atelier van Jannie. In het vormen van de klei kan ze helemaal opgaan, alles verwerken en de tijd vergeten.

 

 

Het werken met speksteen (beeldhouwen) spreekt haar ook aan en uiteindelijk gaat ze hiernaast ook schilderen. Al na twee jaar heeft ze haar eerste expositie. Zij merkt dat mensen worden geraakt door haar werk, dat vaak is geïnspireerd op de zwaardere kant van het leven van haar en van anderen. Zoals ze het zelf noemt: “De rugzak van het leven.” Velen herkennen emoties, of geven er hun eigen invulling aan. Meerdere exposities volgen in 2014. Zij geeft hiernaast als vrijwilligster (tijdelijk) schilderles bij het Inloophuis. Inmiddels heeft ze haar eigen atelier, dat ze met regelmaat openstelt. Zelf heeft ze er dit over te zeggen:” Halverwege in het jaar 2012 heb ik mijn creativiteit ontdekt, waarvan ik dacht het niet in me te hebben. Het werd al snel voor mij duidelijk dat mijn voorkeur uit ging naar het boetseren, schilderen en speksteen bewerken. Nu kan ik mij geen leven meer voorstellen zonder deze drie elementen. Het is heerlijk om hiermee bezig te zijn. Al mijn werken zijn uit het leven gegrepen en zijn geboren uit emoties en gebeurtenissen. Niet alleen van mijzelf maar ook van anderen.