Uganda is de geboortegrond van deze bijzondere kunstenaar waarover Mus me al meldde.

 

Al sinds zijn kindertijd (1984) is Waswad geïnteresseerd in alles wat zijn omgeving hem bood. Niet zelden was dat zijn eigen vader die tekende, vliegers ontwierp of zijn leerboeken verfraaide met eigen labels en dergelijke. Het was dan ook geen verrassing dat ook Waswad zich al vroeg liet leiden door deze inspiratie en zelf aan de slag ging.

Al deze vroege inspiratie deden hem kiezen voor een gerichte opleiding en dus koos hij voor de study Art and Design aan de Kyambogo University waarna hij zich direct wist te vestigen als zelfstandig werkende kunstenaar.
Waswad is breed georiënteerd en zet zijn persoonlijke lijn door in diverse disciplines. Behalve schilderijen maakt hij ook design kleding en accessoires, sculpturen, meubels en installaties. Op deze wijze zullen we hem dan ook op de kunstroute leren kennen. Natuurlijk zullen we zijn thuisomgeving Afrika terug herkennen in zijn werk. De natuur, Muziek en Dromen zijn de belangrijkste inspiraties voor Waswad, die dan ook als het ware de geboorte veroorzaken van een nieuwe taal: Elephanish!

Arsis

Mieke Grever van Arsis laat ons tijdens Kunst in de Monumenten op twee uitzonderlijke kunstroutes op ontdekkingsreis gaan door Cultuur- en Kunstland. Zorg er dus voor dat je jezelf de tijd gunt om de routes te volgen. We zullen ze aan het eind van deze voorstelling van deelnemende kunstenaars aan jullie tonen.