Verder dan Roosendaal en Bergen op Zoom alhoewel de hoofdlocaties van het Bravis ziekenhuis in die steden te vinden is.

 

Het middelgrote ziekenhuis dat Bravis is heeft ook een aantal buitenpoli's in West Brabant en in Zeeland. Zo gingen we eens op een korte toer die ons tot in Zeeland leidde. Als eerste bezochten we de locatie Lindenburgh in Steenbergen. De borden wezen me al snel de weg naar de receptie waar ik vriendelijk ontvangen werd. Na een aangenaam gesprek ging ik naar de volgende locatie. De tocht leidde me tot in Zierikzee waar ik het Derma Team bezocht. Met een grote parkeerplaats voor de deur is ook deze locatie geen enkel probleem voor de bezoeker. De vlaggen voor de deur nodigen de bezoeker al van verre uit dus je weet snel waar je moet zijn.

Op naar de volgende halte die ik in Goes moet vinden. De weg leidt over de Zeelandbrug die net open staat. Als we stil staan en ik de tijd heb om even buiten de auto te genieten van een aangename temperatuur zie ik wat Zeeland zo geliefd maakt: water en veel plezierboten. Als de brug gezakt is ben ik eigenlijk in no time bij het Derma Team in Goes. Ook daar wordt ik vriendelijk te woord gestaan en mag ik alle ruimten bezichtigen. Voor verder nieuws wordt ik nog verwezen naar de locatie Middelburg waar de grootste van de poli's te vinden is. Als ik door Goes daar naar toe rij zie ik enkele van die karakteristieke plekjes met oude huizen en bruggetjes. Ik kan het niet laten om even stil te staan en een foto te schieten. Het is niet al te druk dus niet lang daarna parkeer ik mijn auto beneden het pand dat in Middelburg staat. Met de lift ben je zo boven en ik loop op de receptie af. Het fraaie aquarium met onder andere roggen trekt direct de aandacht en zal zeker bij de kinderen voor de nodige ontspanning zorgen. De poli is behoorlijk groot, met een vriendelijke ontvangstruimte en nette gangen en vertrekken. Na ook hier een leuk gesprekje met de vriendelijke receptioniste te hebben gehad ga ik weer op pad. 

Bravis is veel meer dan een samenvoeging van het Franciscus Ziekenhuis te Roosendaal en het Lievensberg Ziekenhuis te Bergen op Zoom, het is een ziekenhuis die de gehele regio voorziet van de zorg die het verdient. Meer nog, met ook nog buitenpoli's in Oudenbosch en Etten-Leur is Bravis een ziekenhuis die de algemene zorg dicht bij de klant brengt en die de gespecialiseerde zorg concentreert in twee locaties te Roosendaal en Bergen op Zoom waar ze laatste ontwikkelingen uit deze gespecialiseerde wereld brengen.