Open middag Stichting Conaction levert positieve reacties en aanmeldingen op

 

 

 

Op 9 juli hield Stichting Conaction een open middag voor (zorg)professionals uit West-Brabant in haar nieuwe locatie gezondheidscentrum Eglantier te Roosendaal. Van daaruit gaat Conaction onder andere voor 19 gemeentes de PWR House methodiek, een programma om jongeren door sport en educatie weer op de rails te krijgen, toepassen. De middag levert vanuit deze plaatsen bezoekers op en leidt zelfs tot een aantal concrete aanmeldingen voor het programma.

Opening
In de Eglantier wordt de dag afgetrapt met muziek van singer- songwriters Nina Verharen en Aline Hilderink. Terwijl zij al spelend de bezoekers verwelkomen, kunnen deze intekenen in het gastenboek en onder het genot van een kopje koffie luisteren en met elkaar spreken. De opening wordt gevolgd door een inleiding van Michel Driessen over Conaction waarin de organisatie en de verschillende programmaonderdelen worden toegelicht. Naast het PWR House gedeelte is er specifiek aandacht voor Best Persons, wordt de jongerenwerker uit Rucphen voorgesteld én worden andere diensten en plannen uitgelicht zoals het wijkrestaurant dat Conaction in de locatie wil beginnen. 

Bokshandschoen
Na deze toespraak, waarbij ook de medewerkers worden voorgesteld, vervolgt het programma met muziek en hierna een demonstratie. Daarin wordt een klein deel van de PWR House methode uitgelicht waarbij instructeur Lion de Frel en een vrijwilliger met bokshandschoenen enkele oefeningen uitvoeren. Het is niet het doel om elkaar hard te slaan, maar juist om vertrouwen op te bouwen.

Incasseren
De vrijwilligster deelt tijdens de sessie de klappen uit en richt deze op de handschoen van trainer Lion. Hand omhoog wil zeggen dat hij klaar is om te incasseren, maar als de handschoen weg is, moet de vrijwilligster stoppen. De oefening wordt naderhand herhaald, maar nu is de handschoen dicht bij het hoofd. "Toch zal een jongere die deze training volgt nooit in iemands gezicht slaan" , beaamt Lion: "Op deze manier leren jongeren vertrouwen hebben en geven en daarnaast grenzen aanduiden." 

Leer- werktraject
Na een korte warm-up kunnen ook de bezoekers van de Eglantier de oefeningen doen. Het leidt tot zware armen, enthousiaste reacties en een beter inzicht in de aanpak die wordt gehanteerd. De PWR House methodiek gaat in ‘het echt’ natuurlijk verder als dit en combineert sport, gesprekken en educatie voor het maximale resultaat. Ondertussen worden er hapjes geserveerd die door de Colweghe van SDW zijn aangeleverd omdat de keuken in de Eglantier nog niet geheel in gebruik is. Het is de bedoeling dat al begin augustus de eerste maaltijden in de locatie worden gemaakt en hierbij gaan jongeren een belangrijke rol spelen door al kokend een leer- werktraject aan te gaan.

Aanmeldingen
Voor nu is het afwachten op meer aanmeldingen, al levert de middag direct enkele matches op. De reacties zijn ook uiterst positief en de folders met daarin de verschillende programma onderdelen vinden gretig aftrek. Conclusie: een geslaagde open middag. Stichting Conaction is klaar voor wat de toekomst gaat brengen.