Rogier Dittner uit Kortgene loopt 24 uur tijdens de SamenLoop voor Hoop in Bergen op Zoom op 27 en 28 juni. Bijzonder want normaal gesproken gaat het om een wandelevenement in estafettevorm. Maar Rogier geeft het stokje niet over en loopt alle 24 uur zelf om zo zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF.

Rogier Dittner (41) loopt de gehele 24 uur om een periode in zijn leven af te sluiten, maar zeker ook om met zijn actie meer sponsorgelden op te halen. Hij vertelt over zijn vader, die in 2012 overleed aan kanker. Vlak voor zijn overlijden liep Rogier de Kustmarathon in Zeeland.

 

“Ik had mijn vader beloofd dat ik voor mijn veertigste de Kustmarathon zou lopen, en in 2012 zou ik al 39 zijn. Dit zou mijn laatste kans zijn om mijn belofte in te lossen. In de winter ervoor begon ik met trainen voor de marathon. ‘Eitje’ zei ik geregeld toen de maanden vorderde. Tot eind juni bleek dat mijn vader leverkanker had en we het niet meer hadden over genezing, maar over verlenging van zijn leven. Chemokuren sloegen niet aan en zorgden voor ernstige complicaties. De slechte berichten volgden zich op; een tumor in zijn slokdarm, uitzaaiingen in de longen. Toch bleef ik geloven dat hij me bij de finish na de marathon zou opwachten. Maar hij was, het was inmiddels 6 oktober, niet meer in staat om nog naar Zeeland te reizen. Het ziekenhuis waar bij lag heeft bergen werk verzet, zodat hij met een goede internetverbinding kon volgen hoe ik vertrok en finishte. 4:23:59, na een kus en omhelzing van vrouw en kinderen, had ik mijn vader aan de telefoon. Mijn belofte van bijna tien jaar terug had ik ingelost. Ik heb daarna mijn schoenen uit gedaan en niet meer gebruikt. Tien dagen later is hij overleden.”

 

“In de korte tijd dat mijn vader ziek was ben ik geconfronteerd met het emotioneel en lichamelijk slopende effect wat kanker heeft op de mensen die het krijgen, en de mensen die nabij staan. Maar de strijd die is gevoerd door mijn vader, is niet klaar voor ik hem heb afgesloten. De marathonschoenen worden voor de SamenLoop voor Hoop in Bergen op Zoom uit de doos gehaald. Ik zal symbolisch de ongelijke strijd aangaan met de klok en stilstaan bij kanker door 24 uur te lopen, wetend dat opgeven geen optie is. Ditzelfde geldt voor het onderzoek dat wordt gedaan, stoppen is hier ook geen optie en daarvoor is geld nodig. Mijn doel is dan ook om zoveel mogelijk sponsoren te werven.”

 

Kom 27 en 28 juni naar Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom en moedig Rogier en alle andere lopers voor SamenLoop voor Hoop aan! Wil je Rogier sponsoren? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.