Het Bergsche Bierbrouwers Gilde (BBG) bestaat 25 jaar. Het Gilde organiseert een bijzondere proeverij tijdens de ProefMei.

In de Hofzaal van Het Markiezenhof laten 6 leden van het Gilde de ProefMei bezoeker op zaterdag 6 juni en zondag 7 juni kennismaken met de grote diversiteit aan geuren en smaken die het bierlandschap rijk is. In het Culitheater van Café Het Zwijnshoofd vinden twee bierige lezingen plaats en de prijsuitreiking van het Open Nederlands Kampioenschap voor thuisbrouwers 2015.

Tijdens de 25-jarige geschiedenis hebben ongeveer 400 mensen bier leren brouwen bij het Bergsche Bierbrouwers Gilde dat momenteel 74 leden telt. Ruim een tiental heeft in die periode de stap gewaagd een officiële brouwerij te beginnen. De meesten brouwen naast een reguliere baan, voor een enkeling is het de broodwinning geworden. In de Hofzaal staan de Hill Devils (Wouwse Plantage), De Arn (Rijswijk), De Scheldebrouwerij (Meer, België). Van de Brabantse Wal is De Volksabdij (Ossendrecht) present, die zijn bieren in België laat brouwen. Het Bergsche Bierbrouwers Gilde heeft in België een speciaal jubileumbier naar eigen recept laten brouwen dat tijdens de ProefMei volop verkrijgbaar is in de Hofzaal en Café Het Zwijnshoofd.

De tijden van de Proeverij van Speciaalbieren in de Hofzaal:

Zaterdag 6 juni: 14:00 - 19:00 uur

Zondag 7 juni: 14:00 - 18:00 uur

Speciaal ter gelegenheid van het Jubileumjaar organiseert het Bergsche Bierbrouwers Gilde het Open Nederlands Kampioenschap voor thuisbrouwers 2015. De keuring van de 530 bieren ingezonden door 162 thuisbrouwers uit Nederland en België heeft begin mei plaatsgevonden. Op zaterdagmiddag 6 juni vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats in het Culitheater van Café Het Zwijnshoofd. Voorafgaand de prijsuitreiking vinden twee lezingen plaats. Om 13.00 uur vertelt bierkenner en winnaar van de Brand bierbrouwwedstrijd 2013 over hoe een goede vergisting leidt tot een goed bier. Om 14.45 uur neemt bierculinair journalist Han Hidalgo ons mee in de wereld van food beer pairing, het combineren van bier en gerechten. Hij laat de deelnemers aan de lezing ook wat proeven. De toegang van de middag is gratis en reservering vooraf is niet nodig.

Voor informatie, interviews, beeldmateriaal:

Bergsche Bierbrouwers Gilde

Marc van der Steen

E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

M. (06) 46 25 27 20

www.bierbrouwersgilde.nl


Volledige programmering

Zaterdag 6 juni 2015

Culitheater Café Het Zwijnshoofd

13:00 – 13:30 uur Ontvangst

13:30 – 14:15 uur Lezing 1: Jacques Bertens over ‘Een goed bier door een goede vergisting!’

14:15 – 14:45 uur Pauze

14:45 – 15:15 uur Lezing 2: Han Hidalgo over Food beer pairing

15:15 – 15:45 uur Prijsuitreiking ONK voor thuisbrouwers 2015 door Johan Tiegelaar

(voorzitter Bergsche Bierbrouwers Gilde) en Hans Warning (voorzitter Bier

Keurmeesters Gilde)

Hofzaal Het Markiezenhof

14:00 – 19:00 uur Proeverij van Speciaalbieren

Zondag 7 juni 2015

Hofzaal Het Markiezenhof

14:00 – 18:00 uur Proeverij van Speciaalbieren

Voor meer informatie:

- www.bierbrouwersgilde.nl.

- www.onk2015.nl