De eerste week van juni staat landelijk in het teken van “Prokkelen”; ontmoetingen tussen mensen met en zonder beperking. Tijdens deze week kunnen de cliënten van Prisma, MEE West-Brabant, Pauwer en S&L Zorg deelnemen aan een zogeheten Prokkelstage: bij lokale bedrijven of organisaties gaan zij voor een dag aan het werk.

Bij diverse bedrijven in de regio worden de cliënten voor een meeloop dag verwacht. Samen in de Regio heeft de gemaakte matches, tussen organisaties en maatschappelijk betrokken partners geregeld.

Over de week van het Prokkelen

In 2007 werd voor ’t eerst de jaarlijkse verstandelijk gehandicapten tweedaagse georganiseerd. Als motto werd gekozen voor “prokkelen”; een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder een verstandelijke beperking.

Nu, in 2015, zijn de Prokkel dagen uitgegroeid tot een hele “Week van het Prokkelen”. Jaarlijks vinden in de eerste week van juni, overal in Nederland, activiteiten plaats waarbij mensen met en zonder een beperking elkaar ontmoeten. Deze activiteiten heten “Prokkels” en dragen bij aan de integratie en participatie van mensen met een beperking in de samenleving.