Traditiegetrouw mogen we elk jaar weer verwachten dat Flat Out net voor de zomer op 't Ravelijn speelt en haar eigen 'familiedag' houdt.

Dit jaar was het één grote bouwput omdat er grondige renovatiewerkzaamheden plaatsvonden.

"Dan maar wat later Sonn", vertelt Herman Bierhuizen me. "Alle bomen zijn verwijderd en door het nu later te houden hopen we dat de entourage ook weer wat opgepept is en het geen bouwput is". De juiste datum voor dit jaar ligt dus later dan de fans normaliter verwachten, maar op zondag 31 augustus mogen we weer allemaal het Ravelijn op om te genieten van het jaarlijkse feest dat de bekende en zeer geliefde band ons altijd weer voorschotelt. De middag begint al om 14:00 uur. Als altijd wil Flat Out op deze dag een veelal jonge band de kans geven zich te tonen aan een groter publiek. Dit keer is dat Blues Forces. De naam doet al een tipje van de sluier oplichten maar zegt niet genoeg. Het is namelijk geen normale blues. Dit is 'Blues met een bite'. Lekkere scheurende gitaren, een Hammond die in je kont bijt, natuurlijk de blues harp en vier vette blazers; dat is Blues Force. Doe maar een rondritje Southern USA, want zo klinkt deze band die de opwarmer voor een geweldige middag moet worden. Dat belooft dus wat, en deze band die 'geboren' werd in 2009 verdient het dan ook dat alle bezoekers al tijdig aanwezig zijn. Dat het dan een geweldige middag wordt dat is wel zeker want Flat Out zelf staan dan al met z'n tienen te popelen om zelf op die bühne te klimmen en hun fans dat te bieden waar ze nu eenmaal goed in zijn. We weten dat er nummers vanaf de jaren '70 tot en met het heden voorbij komen, maar het is altijd maar weer de vraag welke nieuwe nummers ze voor ons in petto hebben. Elke keer kijk ik ook weer uit naar die wervelende show, want vooral de blazers zijn helemaal prettig gestoord en het is altijd maar weer afwachten waar ze dit keer weer mee te voorschijn komen. Tja, en dan het natje en het droogje, de relaxte sfeer waarbij veel fans de eigen kinderen meenemen, of waarbij pa's en ma's ook meegetroond worden. Deze zondagmiddag is altijd weer speciaal en trekt veel trouwe fans. Ben wel benieuwd hoe de nieuwe entourage van t Ravelijn zelf hieraan bijdraagt.

Voorverkoop

Voor diegenen die verzekerd willen zijn van een kaartje is het verstandig om er eentje  in de voorverkoop aan te schaffen. Zo ben je altijd verzekerd van een plaatsje. Kijk bij de Waterput en Rookshop De Schelde voor 10 euro. Aan de kassa bij 't Ravelijn zijn ze 12,50 euro.

Zoals altijd is de zondagmiddag op 't Ravelijn een echte familiedag voor Flat Out, het is gewoon een stukje Woodstock op z'n Bergs, kijk maar naar de plaatjes van vorig jaar.