Betrokken klimaatinitiatieven in het Markiezenhof: Lezing Christian Clauwers & Workshop Klimaatgesprekken met Marjoleine Bakker

 

Betrokken klimaatinitiatieven in het Markiezenhof: Lezing Christian Clauwers & Workshop Klimaatgesprekken met Marjoleine Bakker

Aanstaande zondag 29 september opent het Markiezenhof in Bergen op Zoom haar deuren voor een dag vol inspiratie en bewustwording rondom klimaatverandering. Bezoekers kunnen deelnemen aan een bijzondere lezing en meet & greet met Christian Clauwers, de gerenommeerde natuurfotograaf, EU Climate Pact ambassador en expeditiereiziger uit Antwerpen. Daarnaast wordt er een interactieve workshop georganiseerd onder leiding van klimaatcoach Marjoleine Bakker.

Lezing door Christian Clauwers

Christian Clauwers neemt bezoekers mee op reis naar de meest afgelegen en kwetsbare plekken op onze planeet. Tijdens zijn lezing deelt hij zijn ervaringen als fotograaf en ambassadeur voor het EU Climate Pact, waarbij hij de impact van klimaatverandering vanuit zijn unieke perspectief belicht. Clauwers legt de focus op de cruciale relatie tussen mens en natuur, en roept op tot actie om deze te beschermen. Zijn werk is tentoongesteld op internationale podia, waaronder de Verenigde Naties, en hij vertelt zijn verhaal regelmatig aan jongere generaties om hen te onderwijzen over de klimaatcrisis. Met zijn indrukwekkende foto's wil Clauwers emoties oproepen die leiden tot bewustwording en actie. Hij belicht de schoonheid van ongerepte natuur, maar wijst ook op de noodzaak om deze te behouden voor toekomstige generaties.

Op maandag 30 september geeft Christian Clauwers opnieuw een lezing in het Markiezenhof, speciaal voor scholen.

Workshop Klimaatgesprekken door Marjoleine Bakker

Naast de lezing van Clauwers biedt de workshop Klimaatgesprekken van Marjoleine Bakker een kans om actief bij te dragen aan de oplossing voor klimaatverandering. Tijdens deze interactieve sessie wordt het concept van de ‘handafdruk’ toegelicht, een manier om positieve impact op het klimaat te vergroten. Deelnemers leren hoe ze praktisch en effectief veranderingen kunnen doorvoeren in hun dagelijks leven om een verschil te maken voor mens en planeet.

Deze workshop legt de focus op emoties, gevoelens en waarden, in plaats van enkel op feiten. Spreken vanuit het hart motiveert anderen en biedt de kans om zelf direct impact te maken. Deze inspirerende ervaring vormt de eerste stap naar een positieve bijdrage op de Internationale Dag van het Hart.

Op zondag 13 oktober presenteert Marjoleine Bakker een lezing in de Hofzaal van het stadspaleis met het thema “Verborgen Impact.” In deze lezing onthult Marjoleine Bakker, spreker en ambassadeur van Think Big Act Now, de blinde vlekken in ons denken over duurzaamheid.

Programma zondag 29 september

• Lezing Christian Clauwers: 11:30 - 12:30 uur (inloop vanaf 11:00 uur)

• Meet & Greet Christian Clauwers: 12:30 - 13:00 uur

• Workshop Klimaatgesprekken Marjoleine Bakker: 13:30 - 15:00 uur

Beide activiteiten zijn onderdeel van de tentoonstelling "AWARENESS: a matter of time". Momenteel te zien in de Tuinzaal, Schatkamers, Educatieruimte en Grote Galerij van het Markiezenhof. De activiteiten zijn toegankelijk voor alle leeftijden en vinden plaats in de Hofzaal van het Markiezenhof. Deelname en toegang zijn inbegrepen bij de reguliere entreeprijs van het museum. Kortom, een leuke combinatie tijdens het museumbezoek! Tickets zijn alleen verkrijgbaar aan de balie bij aanvang; reserveren is niet mogelijk.

Voor meer informatie: www.markiezenhof.nl