De vierde editie van het Bergs Cultuur Festival staat stevig in de steigers.

Langzaamaan kruipen we naar die magische datum zaterdag 5 oktober aanstaande, waar het Schrijversgilde der Lage Landen een lekker vol programma heeft:

  • 12:00 uur - deuren open voor publiek
  • 13:00 uur - officiële opening door gilde lid Henk Witjes
  • 13:30 uur - 1e setje muziek Bert Heerink & gitarist Martijn (plusminus 20 min tot 30 min)
  • 15:30 uur - 2e setje muziek Bert Heerink & gitarist Martijn (plusminus 20 min tot 30 min)
  • 18:00 à 18:30 uur - einde middag en tijd voor napraten/iets drinken

Tussendoor zal Sabine als muzikale omlijsting van de middag haar prachtige stem aan het publiek en deelnemers “schenken” 😉.

Met maar liefst 28 deelnemers wordt het publiek een rijk pallet aan kunst en cultuur geboden met schrijvers, kunstschilders, kunstenaars, fotografen, een archeologisch gezelschap, een club vrienden met oude brommers en muzikanten, ofwel: 14 schrijvers, 1 schrijver/fotograaf, 1 fotograaf, 6 kunstschilders, 1 kunstschilder/ zanger, 1 zangeres, 1 gitarist, 1 duo schrijver/ illustrator, 1 cultuurinstelling, 1 groep met oude brommers (Nozems on Tour), 1 glasdecoratie/sieraden, 1 keramiek.

Al die deelnemers zijn verdeeld over de grote zaal, de kleine zaal (ofwel Spiegelzaal) en de foyer.

Men heeft de precieze indeling van Den Enghel al gepland en een plattegrond is aanwezig zodat het publiek iedereen en alles kan vinden, daarbij is er rekening gehouden om in beide zalen een mooie mix van kunst- en cultuur uitingen te kunnen presenteren aan het publiek.

Het inkomend publiek krijgt bij entree een puzzelboekje met al jullie vragen. Daaraan toegevoegd ook de plattegrond, zodat ze alle deelnemers kunnen “vinden”. Met die "puzzeltocht"zijn er ook leuke prijsjes te winnen.

Kortom zaterdag 5 oktober aanstaande vanaf 12:00 uur belooft een prachtige middag te worden waar heel veel te zien is, maar ook te beleven met live muziek van wereldtoppers. Je mag deze middag niet missen dus trommel al je vrienden op, je familie, collega's, sportmakkers, toevallige passanten en wie al niet meer, immers de toegang is gratis.