Stichting Live@zoom viert het 3e lustrum van het jaarlijkse Bergs Blues Festival.

De organisatie is er dit jaar wederom in geslaagd om een fantastische line-up te presenteren. Speciaal voor deze 15e editie is dit keer de vrijdagavond gekozen voor alle blues liefhebbers uit de regio en er buiten. De opzet van het festival is hetzelfde gebleven. De opening act is in de foyer van Gebouw-T en er staan twee bands op het hoofdpodium. Tussendoor is er een extra gig in de foyer. 

Voor de opening is Cleanhead & Barefoot geprogrammeerd. De aansprekende combinatie van twee stemmen, gitaar en accordeon hebben een indrukwekkende staat van dienst. Optredens werden verzorgd van Amsterdam tot Barcelona, tijdens festivals, kroegentochten en feesten. Hierbij kreeg accordeonist-zanger Michael Breukers zijn bijnaam ‘Barefoot’ toen bleek dat hij – bij dreigende oververhitting – het liefst zijn schoenen uittrekt en blootvoets verder speelt. Samen met gitarist-zanger ‘Cleanhead’ John Zwetsloot staat hij garant voor een afwisselend optreden vol met swingende Americana en een variatie van blues uit Chicago tot Texmex van de zuidelijke staten van Louisiana en Texas. 

De eerste act op het hoofdpodium is niemand minder dan Little Steve & The Big Beat. Deze band zet het podium in vuur en vlam met hun opwindende Rhythm & Blues muziek, originele nummers, verschroeiende gitaar- en saxofoonsolo's en indrukwekkende zang. En dat terwijl de ritmesectie een grote groove neerlegt die onmogelijk te weerstaan is. Hoewel ze een eerbetoon zijn aan de traditie, imiteren Little Steve & the Big Beat niet alleen - ze maken een heel eigen geluid in dit expressieve muziekgenre. Steven van der Nat zorgt voor vurig gitaar¬spel en krachtige zang, bovenop de strakke rit¬metan¬dem met Bird Stevens en Jody van Ooien. Voeg daar de blaz¬ers¬sec¬tie met Mar¬ti¬jn van Toor en Evert Hoedt aan toe, en je hebt een groove die je han¬den laat klap¬pen en je voeten laat bewe¬gen. 

Als laatste band staat de Europese top band, de Kai Strauss Band op het podium .De tijd dat Europese artiesten simpelweg Noord-Amerikaanse producties imiteerden zijn al lang voorbij. Of je het nu jammer vindt of niet, de blues is mondiaal gegaan en wordt gespeeld door muzikanten die de herinnering aan de blues levend houden en er - voor de beste onder hen - de extra ziel aan geven die hem speciaal maakt. De Duitse zanger-gitarist Kai Strauss behoort tot deze elite en is al meer dan 25 jaar een blijvende aanwezigheid in de Europese blues scene. Kai Strauss is een Duitse blueszanger en gitarist. Zijn passie lag bij de muziek van Albert King, Buddy Guy en de Vaughan Brothers. Inmiddels heeft hij zo’n zeven albums op zijn naam staan en mocht meerdere Blues Awards in ontvangst nemen.

De 15e editie van het Bergs Blues Festival staat als een huis en is voor de liefhebbers niet te missen!!

De zaal gaat open om 19.00 uur. Aanvang 20.00 uur

VVK (via gebouw-T) € 18,= Deurkassa € 20,=

Info: liveatzoom.nl en Gebouw-T.nl