De 37e editie was er weer een om in te lijsten

Tussen de schuifdeuren 2024

 

De 37e editie van Tussen de schuifdeuren in de Stoelemat en live te zien via ZuidWestTV. Het was er weer een om in te lijsten. De zaal en kijkers kregen voordrachten van nostalgie en leut voorgeschoteld, nadat de Bas van Oevelen voorzitter stichting Vastenavend de aanwezigen warm had gedraaid voor het begin en dat Prins Wannes III iedereen een hartelijk welkom hete.

Het is altijd moeilijk om als eerste de spits af te bijten, dat ging Dyana Rommens goed af, en kreeg al snel de handen op elkaar van de mensen in  de zaal. Aerlant Cloïn die een nummer bracht met een tekst geschreven door de dochter van vorig jaar overleden Nol Leijs. Een ode en herinneringen deden de zaal stil zijn. Er kwamen zoveel leuke mooie gedichten als rode draad voorbij, een koor wat het Krabbegat bezong, de intocht die op de korrel werd genomen door twee toeschouwers. En over de intocht gesproken, dat was altijd een droom van Emiel Wilbrink die vroeger een Narreke wilde zijn. Nou die zijn droom kwam uit hoor. Aanstaande zaterdag met de intocht staat hij als Narreke mee op de Blauwe Schuit, speciaal uitgenodigd door de Voorzitter Bas van Oevelen en Prins Wannes III van Stichting Vastenavend.

Jan en Loes Krijnen werden bezongen en bedankt voor hun jaren lange uitbating van het café aan de Dubbelstraat. Ko van de Ketterij werd gezien in de zaal en gevraagd door Kees Theunisse om een klein gedichtje voor te dragen. Al was Kees wel een beetje bang dat het een dubbel A4 papiertje zou worden. Ook het 99 jarig bestaan van het Paporkest was aan de orde en brachten een oud liedje over Loesje……….het meisje van de drummer van de band. De pauze werd ook op gevrolijkt met de klanken van het Paporkest.

Na de pauze nog een te kust en keur aan artiesten, ze kwamen van einde en verre, zoals Amsterdam, Utrecht, Roosendaal en Bergen op Zoom. Cornald Maas werd geïnterviewd door Kees en gevraagd wat zijn beleving was van de vastenavend. Heks Wana die nog even langs kwam. In mijn Eendje, volgens mij waren ze met hun tweetjes. De Madamme met een vrolijk liedje. Arthur van Broekhoven die wat ondergedompeld werd in de tobbe door zijn boze vrouw, als hij weer eens dronken thuis kwam. Troubadour Rene Vrins die een ode bracht aan de stoppende Gróótste Boer Joost Eykman. De Bergse vastenavend klanken uit een ukelele. Roel en Dries kwamen met een zelf gemaakte vliegmachine het podium opgevlogen en brachten met hun stewardess een mooi eindnummer. Na de finale werd er inde zaal nog een paar uurtjes doorgefeest op de klanken van de  jubilerende band Toeteroet die 55 jaar bestaat

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers