Van het 52ste Dweilbandfestival

 

Janneke Slokkers is gastjurylid van het 52ste Dweilbandfestival

Tijdens het 52ste Dweilbandfestival op zondag 11 februari is Janneke Slokkers het gastjurylid. Vastenavend en muziek maken, maar ook jureren van muziek, zijn de woorden die perfect bij Janneke passen. Zij is 46 jaar jong en woont in Rotterdam, maar is een geboren en getogen Bergse. Ze komt dan ook in deze periode regelmatig overgevlogen om muziek te maken en Vastenavend te vieren in het Krabbegat.

Zij is directeur-bestuurder bij de Nederlandse Bachvereniging en directeur Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht. Haar hobby’s zijn sporten, zoals wielrennen, hardlopen en tafeltennis bij tafeltennisvereniging het Markiezaat.

Ze speelt klarinet en ze is al vele jaren te horen in het orkest van ‘Tusse de Schuifdeure’. Janneke heeft afgelopen jaren bij 4 orkesten achter de schermen gewerkt, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Radio Filharmonisch orkest, Residentie Orkest en het Antwerp Symfonisch Orkest. Ook werkte ze bij het Nederlands Vioolconcours. Janneke gaat als gastjurylid onder andere letten op de muzikale invulling van de optredens. Haar uitgebreide ervaring kan zij hierin prima kwijt!

Naast Janneke als gast-jurylid bestaat de vaste jury uit voorzitter Suus Touw, Meike Warmoeskerken en Wouter van de Watering. Deze jury heeft komende zondag 11 februari de zware taak om de ruim 25 optredens vakkundig te beoordelen.

Ook dit jaar zal er weer gestreden worden om de gewilde prijzen:

* De ‘peblieksprijs’ voor die band die bij het publiek het meest losmaakt.

* De ‘vernuuwingsprijs’ voor die band die echt iets verfrissend brengt, iets doet wat nooit eerder een dweilband heeft gedaan.

* De ‘meziekprijs’ de loftrompet voor die dweilband die in alle facetten muzikaal de meeste indruk gemaakt op de jury.

* De ‘sjoowprijs’ voor die dweilband die laat zien dat muziek en presentatie één zijn, het publiek komt oren en ogen tekort bij het optreden.

* De ‘worstprijs’ voor die dweilband die van harte wordt aangemoedigd door te gaan op de ingeslagen weg.

De zaal van de Stoelemat gaat om 14.00 uur open en de apotheose met prijsuitreiking op de Grote Markt wordt verwacht rond 19.30 uur.