Zondag 14 januari 2024: CaboCubaJazz

Zondag 14 januari 2024: CaboCubaJazz

 

Jazz Inside is de nieuwe jazzclub in Bergen op Zoom. Jazz Inside organiseert 4 keer per jaar kwalitatieve jazzconcerten voor haar leden. Op zondag 14 januari 2024 zal Jazz Inside haar 2 e jazzconcert organiseren. Vanaf 14.00 uur worden de leden verwacht in ons clubhuis Gebouw-T, Wilhelminaveld 96 - 4611 MJ Bergen op Zoom voor het bijwonen van dit 2e jazzconcert in de reeks van 4. Het concert vangt stipt aan om 15.00 uur.

Mocht u dit unieke concert niet willen missen dan nodigen wij u uit lid te worden van Jazz Inside. U kunt hiervoor een bericht sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

CaboCubaJazz!

CaboCubaJazz mixt op onnavolgbare wijze de melancholie van de Kaapverdische eilanden (West-Afrika) met een opzwepende Cubaanse rumba, salsa en avontuurlijke jazz. Zowel de luisteraar als ook de danser worden meegenomen op een trans-Atlantische reis waar verlangen, passie, subtiliteit en muzikaal vuur elkaar afwisselen. De groep bestaat uit geweldige musici van over de hele wereld, een magische mix aan mensen die een goed gevuld geheel vormen en het publiek blijven boeien. Ze zoeken elkaar muzikaal en fysiek op het podium en dat merk je, ze willen samen er een feest van maken. Je kan tijdens het concert bijna niet anders dan een dansje te wagen en een stukje mee te zingen!

CaboCubaJazz albums CD “Rikeza y Valor” en “Corason Africano” oogstten internationaal laaiende recensies. Zij speelden al concerten in Canada, Thailand, Cuba, Duitsland, Finland, Israël, Oostenrijk, België, Maleisië, Luxemburg, Noorwegen en natuurlijk ook uitgebreid in Nederland, o.a. Bimhuis en North Sea Jazz.

Recensies:

- Volkskrant (4 sterren): “Mooie contrasten tussen liefelijkheid en vuur: wiegende en stotende ritmes, sensuele melodieën, weldadige koortjes en opwindende vraag- en antwoordzang”

- Jazzism (4 sterren): “Een unieke combinatie, een rijkgeschakeerde cocktail van in elkaar overlopende Kaapverdische en Cubaanse melodieën en ritmes.”

- Trouw: “Een briljant en uniek trans-Atlantisch concept - de ontmoeting van Cuba en Kaapverdië in elegante, swingende en krachtige jazz arrangementen. Spannende improvisaties, heerlijke ritmes!”