Bergs jeugdtalent genomineerd

Als amper 14-jarige zwom Suzie Pellis al een Nederlands record op de 50 meter rugslag lange baan in de paracategorie S9. Daarmee onderstreepte ze nog eens in haar prille zwemcarrière dat ze een supertalent was.

Sindsdien heeft ze al behoorlijk wat medailles bij elkaar gezwommen en streeft ze naar de top. Dat levert nogal eens behoorlijk wat stress op in de familie Pellis. Immers de andere kinderen verdienen ook de nodige aandacht. Dat wordt dus balanceren voor beide ouders. Als de een meegaat naar nationale trainingen of wedstrijden, neemt de ander de drie andere kinderen onder de hoede.

Voor Suzie zelf is het ook ontzettend hard werken, want haar schoolopleiding op het Rijks te Bergen op Zoom mag niet onder haar sportaspiraties lijden. Gelukkig werkt de school ontzettend mee, maar dat betekent wel dat Suzie tussen de trainingen en wedstrijden door met de boeken onder haar neus zit. Als ze weer eens in een hotel zit als er wedstrijden zijn, is er weinig vrije tijd over. Maar Suzie heeft het er allemaal voor over. Ze is dan ook al vroeg behoorlijk zelfstandig. Onlangs stapte ze alleen op het vliegtuig om zich bij de nationale ploeg in Berlijn te vervoegen.

Al bij al heeft ze zich al behoorlijk bewezen en volgt iedereen haar groei als sportster. Het is dan ook behoorlijk opvallend als je weet dat dit meisje zich nu al meet met volwassenen.

Onze redactie ontving onderstaand bericht van een paar trotse ouders:

Hallo,

Suus is genomineerd voor de Christ van Wijk aanmoedigingsprijs voor de sportverkiezingen Bergen op Zoom. 

Op 6 januari worden in de Maagd tijdens het 43ste sportgala de prijzen uitgereikt voor sporters, uit de gemeente Bergen op Zoom, die in de afgelopen 2 jaar hebben laten zien dat hun prestaties het lokale niveau ontstijgen. Suus was al eerder "sporter met een beperking" maar nu dus genomineerd als regulier aanstormend talent. 

We hebben haar zelf niet aangemeld, dus wellicht zijn er andere redenen, maar we vinden de nominatie zeker wel terecht:

Ze zwemt als net 15-jarige nu al voor het tweede seizoen bij het nationaal paralympisch zwem team. Dit team bestaat uit 12 (volwassen) zwemmers die ons land vertegenwoordigen op World  series, kampioenschappen en de Paralympische Spelen. Om daar als jonge dame mee te mogen trainen, is een ongelooflijke kans. Ze heeft hierdoor de mogelijkheid te leren van de top van Nederland, te trainen onder de bondscoach en de wereld te ontdekken tijdens trainingsstages en buitenlandse wedstrijden. Hoewel het WK nog een brug te ver is, is ze de afgelopen keer wel internationaal geclassificeerd en heeft ze mogen racen in Berlijn en Polen. Daar heeft ze laten zien dat ze ondanks haar jonge leeftijd zich prima staande kan houden in de middenmoot van het senioren veld. In het voorjaar zal ze dan ook racen op de World series in Italië, Engeland en Duitsland! 

Ze traint er keihard voor, school werkt gelukkig heel erg mee. Ze zit  op het Rijks en dankzij de topsportbegeleiding daar kan ze het programma van 4 VWO volgen op 3,5 dag en heeft ze de mogelijkheid om 3 dagen mee te trainen in Amersfoort met de ploeg. De dagen dat ze in Bergen is, traint ze bij haar thuisploeg de Krabben en op school met de zwemklas van het Rijks. 

Afgelopen seizoen werd ze bij de junioren nog Nederlands kampioen op alle starts, korte en lange baan. Dit seizoen valt ze als jeugd zwemmer onder de senioren (het paralympisch zwemmen kent geen aparte leeftijd indeling voor jeugd zwemmers). Dit weekend racet ze dan ook mee met haar ploeggenoten bij de volwassenen! 

Nieuwsflits.... Hedenmorgen heeft Suzie het Nederlands kampioenschap 50 m rugslag op de korte baan gewonnen, gooooooo Supersuzieeeeeeee

Wij van BoZinBeeld.nl / BrabantseWalinBeeld.nl ondersteunen dit supertalen van ganser harte 😉

 

Stemmen op Suus (Suzie Pellis) kan via:

https://www.sportverkiezingenboz.nl/sportman/