De New Yorkse alternatieve rockband Fun Lovin’ Criminals komt op 13 april 2023 in Gebouw-T.

De band is vooral bekend van hun grote internationale hit ‘Scooby Snacks’ en bereiken daarmee ook de Nederlandse hitlijsten. Met hun unieke sound zullen ze zonder twijfel een onvergetelijk concert neerzetten in Gebouw-T. 

Fun Lovin’ Criminals wordt opgericht in 1993 en breekt internationaal door met het nummer ‘Scooby Snacks’. In Nederland veroveren ze met het nummer dan ook een plekje in de hitlijsten. Sindsdien zijn de Fun Lovin’ Criminals een graag geziene band in de zalen en op festivals. ‘Scooby Snacks’ blijft een geliefde track van Fun Lovin’ Criminals en heeft inmiddels de 28 miljoen streams behaald op Spotify. Het nummer zal dan ook zeker niet ontbreken op de setlist tijdens het concert in Gebouw-T. 

Met een aanstekelijke mix van rock ’n roll, hiphop, jazz, funk en blues vertellen de mannen in hun nummers op een slimme en komische wijzen over het leven in New York. Zo bespreken ze onderwerpen als misdaad en stedelijk geweld en dit allemaal met een humoristisch of satirisch randje. Met deze speciale mengelmoes van genres is er geen band die zo klinkt als de Fun Lovin’ Criminals. De band zet momenteel de laatste puntjes op de i voor hun 7e studioalbum dat begin 2023 zal verschijnen. Ongetwijfeld zullen nummers van het nieuwe album te horen zijn tijdens de show. 

Fun Lovin’ Criminals vliegt met drie man sterk vanuit New York naar Nederland om daar het podium van Gebouw-T te betreden. Duizendpoot Brian Leiser is er vanaf het begin van de band al bij en zal niet alleen de zang op zich nemen maar bespeelt ook de basgitaar, toetsen, trompet, harp en harmonica. Versterkt door Frank Benbini op de drums en Naim Cortazzi op gitaar zullen zij en ijzersterke liveshow neerzetten die je niet wilt missen. Fun Lovin’ Criminals komt op 13 april naar Gebouw-T. Tickets zijn nu te koop via de website: www.gebouw-t.nl