Veel evenementen worden in Bergen op Zoom afgelast.

Waar in het Bravis ziekenhuis niet urgente afspraken worden afgezegd en verdere afschaling van activiteiten plaatsvindt, daar worden ook steeds meer evenementen afgezegd.

Zo vindt er dit jaar geen Bluesroute plaats en heeft De Saeck in samenwerking met de "Nozems on Tour" besloten de speciale tourrit voor Hugho af te blazen. Er wordt gekeken hoe en wanneer alsnog een bijdrage geleverd kan worden. Hiertoe behoort ook de actie van Toine van Steenpaal en Peter de Kock.

Ook het komende Parkinson Café West Brabant voor a.s. 2 april is geannuleerd.

Evenementen in Gebouw-Tzijn ook geannuleerd maar er is wel een nieuwtje:

Gebouw-T brengt het feestje zaterdag naar je woonkamer

Het coronavirus houdt ook Gebouw-T in de greep… maar het poppodium zit niet stil. Gebouw-T slaat de handen ineen met DJ duo Verdampt, het perkeffect, Image Productions en Boekanier. Op zaterdagavond 21 maart presenteren ze een livestream van Verdampt Live in jouw woonkamer. Geen reden om op de bank neer te ploffen dus… schuif de meubels aan de kant en zorg dat je kunt dansen! 

Verdampt is het live dj- en drumconcept van Matthijs van Dam en Yannick Verrest. Steeds opnieuw roven zij platenzaak De Waterput leeg van de dikste schijven. Tevens reizen de heren geregeld de rest van het land door, opzoek naar die ene goede plaat. Kortom: de wax-krentjes uit de smeuïge platenbak-pap halen is hun doel! Met deze platen knallen ze een diepe elektronische mix in elkaar waar je alleen maar van durfde te dromen. Het perkeffect verzorgt de visuals. 

Vanaf 21.00 uur is de livestream te volgen via www.gebouw-t.nl/live . Tijdens de livestream kun je doneren: alle opbrengsten gaan naar de artiesten en ZZP-ers van Gebouw-T die het juist nú nodig hebben.

 

Jeugdtheater Rotonde gelast voorstellingen af

De drie voorstellingen van ‘Het Wonderbaarljke Sprookje van Jzzlf’ van Jeugdtheater Rotonde, die gepland stonden op 16 en 17 mei a.s. in zalencentrum De Raayberg in Bergen op Zoom, gaan niet door. De repetities voor dit theaterstuk voor basisscholieren waren al in volle gang, maar het coronavirus gooit roet in het eten. Regisseur Wouter van de Watering hoopt het theaterstuk van de jongvolwassenen van Rotonde medio september/oktober alsnog op de planken te kunnen zetten. “Het zou na een periode van noodgedwongen culturele onthouding fijn zijn als we het publiek dan wel van deze mooie voorstelling kunnen laten genieten.” 

Voor meer info over Jeugdtheater Rotonde: www.jeugdtheaterrotonde.nl  of volg onze vlogs  over het ‘Wonderbaarlijke Sprookje van Jzzlf’ op Facebook of onze updates via Instagram.  

 

Het concert dat pianist Wouter Harbers op 28 maart in d’Engelenburgh in Fijnaart zou geven, gaat niet door. In overleg met de pianist is besloten de uitvoering op een later moment te laten plaatsvinden. 

Het had een een bijzonder concert moeten worden, waarbij bezoekers - desgewenst in galakleding - konden genieten van een ouderwetse theater-uitvoering bij kaarslicht. De maatregelen rondom het coronavirus gooien echter roet in het eten. Maandagochtend 16 maart is overlegd met de pianist en is besloten de uitvoering van 28 maart te annuleren. Over een week of twee wordt gekeken wanneer het concert alsnog kan plaatsvinden, zodat liefhebbers toch kunnen genieten van deze begaafde musicus.

geen afstel 

Het is met pijn in het hart dat de uitvoering, waar zowel pianist als organisatie naar toe hadden geleefd, wordt geannuleerd. 

“Gezien de huidige omstandigheden is het niet meer dan logisch”, verklaart Marcel Deelen van d’Engelenburgh. “Misschien niet echt noodzakelijk, maar je wilt mensen niet onnodig risico’s laten lopen.” De mensen die al hadden gereserveerd, zijn inmiddels op de hoogte gebracht. 

Van uitstel komt in elk geval geen afstel. Gekeken wordt of mei haalbaar is voor dit gala-concert, anders wordt het na de zomer. Zo wordt toch iedereen in de gelegenheid gesteld om te zijner dit bijzondere concert mee te maken.

 

Alle activiteiten Arsis waarvoor we bij elkaar komen uitgesteld

Zondag zijn de maatregelen in verband met het Coronavirus, zoals om sociale contacten tot een minimum te beperken, verder aangescherpt. Om die reden heeft het bestuur besloten om zolang het regerings advies met betrekking tot samenkomen geldig is, wij geen activiteiten ontplooien waarvoor wij bij elkaar moeten komen. Ook het bestuur zal deze maand niet vergaderen.  Als de regering de adviezen zodanig wijzigt dat bijeenkomen weer verantwoord is, zullen wij de geplande, en nieuwe, activiteiten weer gaan organiseren.

Overigens gaan we gewoon door met de voorbereidingen voor de M5 expositie in het najaar. Velen hebben zich hier al weer voor aangemeld. (teller staat op 25). Mocht je niet op de maillijst staan hiervan, stuur even een bericht dat je belangstelling hebt en wij informeren je nader.

Het bestuur van Arsis. 

 

Henk Witjes  meldt ons:

De presentatie van mijn nieuwe bundel wordt gedwarsboomd door het Coronavirus. Op 28 maart blijft Den Enghel leeg. We gaan dit evenement uiteraard verzetten. Het enige wat we moeten hamsteren is goede moed. Ik hou jullie op de hoogte.