De komende weken gaat de jeugd van Bergen op Zoom weer hard aan de slag voor een schone en groene Brabantse Wal.

Volwassenen zijn ook van harte welkom! De gemeente Bergen op Zoom organiseert i.s.m. het Natuurpodium twee campagnes in maart:

Op zondag 15 en 22 maart, 9.00 – 11.00u zijn de Bergse Boomplantdagen. Dan gaan we bomen planten in het bos langs de Huijbergsebaan. We verzamelen om 8.45u bij De Nieuwe Drenck waar we de ochtend starten met een korte introductie, koffie, thee en limonade. Daarna gaan we bomen planten. Voor de jeugdige deelnemers is er een tekenwedstrijd en quiz met leuke prijzen.

 

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart, 9.00 – 16.00u zijn de Bergen op Schoondagen. Dan ruimen we al het zwerfvuil op. Scholen en groepen kunnen zich aanmelden bij het Natuurpodium. Zij ontvangen dan opruimspullen en de afvalophaal wordt geregeld. Voor de jeugdige deelnemers is er bingo- en fotowedstrijd met leuke prijzen. 

Informatie en aanmelden voor beide campagnes kan via www.natuurpodium.nl/campagne/bergen-op-schoondagen-boomplantdagen . Contact kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 0164-25.63.87, b.g.g. 06-22.469.784.

 

Op de landelijke Boomfeestdag op woensdag 18 maart gaan drie basisscholen in de ochtend bomen planten: Algemene School Oost in het AM de Jongpark, IKC Sancta Maria aan de Huijbergsebaan en De Borghoek bij de RK Begraafplaats. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.