Gebrek aan liefde

 

Beste Frank,

 

De afgelopen jaren heb ik met regelmaat stukjes op mijn websites geszet over het gebrek aan liefde voor de stad en haar monumenten. Ook aan het college heb ik met herhaald over dit onderwerp geschreven.

Vandaag was ik even in genomen met een mooi stukje in BNdeStem over de toename van de toeristische bezoekjes aan onze stad. 

Toch van middag (circa 13.30) weer frustratie. Een busje (zie foto) wat, volgens omstanders, al uren op die plek geparkeerd staat. Toen ik het ging fotograferen had ik even een gesprekje met twee studentes (zie foto) uit Utrecht die een documentaire maakten over toegankelijkheid. Op mijn vraag “wat is jullie ergernis” kwam direct uit twee monden een helder antwoord. “Dat busje”. Het busje maakte het haast onmogelijk om mooie opnames te maken van onze trots. Het stadhuis. 

Weer een gemiste kans om aan jonge documentaire makers te laten zien hoe mooi onze stad is. Vrijwel dagelijks worden er kansen gemist om onze stad gratis te promoten. Jammer. Je kan denken de toeristen komen toch wel. Maar dat is voor mij een getuigenis van minachting en een gebrek aan liefde voor de stad en haar monumenten.

Of is het ook een gebrek aan handhaving? Of een gebrek aan regels? Liefde kan je misschien niet afdwingen. Maar langzaam maar zeker ben ik er voor om bij de gunning van opdrachten liefde en respect af te dwingen. Gewoon niet meer gunnen. Nu is het een aannemer. Het zijn ook vaak drankleveranciers, soms ook ondernemers die gevestigd zijn aan de Grote Markt. 

 

Het wordt tijd voor actie. Misschien wel van een gepromote boycot.

 

Graag je aandacht.

 

Met vr.gr.

Louis van der Kallen